Žilková čekala s Menzelem dítě. Potrat byl pro mě rozvod s Bohem, přiznává herečka

Veronika Žilková

Žilková a Menzel

Herečka Veronika Žilková se ve vzpomínkové knize Dělte dvěma rozpovídala mimo jiné i o vztahu s Jiřím Menzelem. Své fanoušky pak překvapila informací, že se slavným režisérem čekala v 80. letech dítě. Rozhodla se však, že si jej nenechá. „Potrat byl pro mě rozvodem s Bohem,“ přiznala slavná herečka.

Jejich půlroční románek začal na karlovarském filmovém festivalu. Jako první Žilkovou oslovil Menzel. „Není tajemstvím, že svou péčí zahrnoval řadu hereček. Ale toto bylo v době, kdy s nikým v zásadě nechodil. Jen se nějak vídal s Geraldine Chaplinovou. Prostě poletoval,“ popsala podle deníku Blesk v knize Dělte dvěma Žilková, kterou mohou její fanoušci vídat v seriálu TV Prima Hvězdy nad hlavou.

S Menzelem se prý vídali půl roku. Krásné chvíle se slavným režisérem prožila poté, co se rozpadlo její manželství s Jiřím Hanychem. „Byl mi tehdy nevěrný s nejlepší kamarádkou. Měla jsme za sebou tuhle životní zradu a řešila jsem to tím, že jsem zahučela do vztahu, který také nedopadl dobře,“ svěřila se v knize spisovatele Petra Macka.

„Chvíli jsem si myslela, že jsem jediná. Říkal mi Pampeliško, vozil mě tou svou sierrou a já byla absolutně zamilovaná. V době, kdy se mi rozpadlo manželství, měla jsem pracovní krizi a malé dítě, to pro mě byla snová bublina,“ řekla herečka.

Jejich vztah ale neměl šťastné pokračování. S Menzelem totiž otěhotněla, rozhodla se však, že podstoupí potrat. „Strašně holek si v podobné situaci zničí život. Vědí, že otec toho dítěte není partner na celý život a on je taky tak nebere. A já věděla, že Menzel má víc holek. Navíc jsem byla děsně spálená životem,“ přiznala Žilková. Dalším těhotenstvím navíc nechtěla riskovat, že ztratí práci. V té době už byla na světě její dcera Agáta.

Její tehdejší rozhodnutí jí však přineslo trauma na celý život. „Potrat byl pro mě rozvod s Bohem. Od té doby jsem už nikdy neměla ten klidný pocit, že se o mě Bůh stará a že jsem hodná holka. Stala jsem se vyvrhelem v hodnotách, které jsem si sama určila,“ uzavřela Žilková.

Tagy: