Životní vášeň se mu stala osudnou. Kajakářského exreprezentanta Lachkoviče našli mrtvého

Několikadenní pátrání po bývalém kajakářském reprezentantovi ze Slovenska skončilo tragicky, když hledači v neděli dopoledne nalezli jeho tělo. Vysloužilý sportovec, sedmdesátiletý Milan Lachkovič zmizel 27. dubna, když se s kajakem vydal na Dunaj. Na břeh se však vrátilo pouze jeho plavidlo. Do pátrací akce se zapojilo několik záchranných složek za použití nejrůznější techniky včetně dronů a vrtulníku.

„Dnes v 11:35 nalezli mrtvého Milana Lachkoviče v Dunaji. Budeme na něho s láskou vzpomínat. Nebyl to pro mě jenom bratr, ale i nejlepší kamarád,“ uvedl na Facebooku zdrcený Rudolf Lachkovič. „Talentovaný člověk a úspěšný právník. Na vodě byl univerzální, byl dlouholetým reprezentantem v rychlostní kanoistice, ale i akademickým mistrem světa ve sjezdu na divoké vodě. Ze svého syna Milana vychoval také reprezentanta v kanoistice a ze své dcery Zuzky právničku,“ ocenil Rudolf úspěchy svého bratra.

Dnes o 11.35 našli mŕtveho Milana Lachkoviča v Dunaji pod Bratislavou. Budeme na neho s láskou spomínať. Nebol to pre...

Posted by Rudolf Lachkovič on Sunday, May 7, 2023

K TÉMATU: Svůj nejtěžší zápas prohrála. Zemřela bývalá česká reprezentantka v házené

Po nezvěstném Lachkovičovi intenzivně pátrali profesionálové z integrovaných složek a spolu s nimi i Pohotovostní pátrací tým, který sdružuje dobrovolníky z řad veřejnosti. „Pátrací akce byla rozsáhlá a zúčastnilo se jí množství příslušníků policejního sboru, Letka Ministerstva vnitra, hasiči, Dobrovolná civilní ochrana, Centrální záchranná služba i ochotní dobrovolníci. Společně jsme prohledávali břehy Dunaje a okolí lodenic,“ informoval na Facebooku druhý den po zmizení kajakáře Pohotovostní pátrací tým.

„Stovkám kamarádů a vodáků velké díky. Pokud ho nenajdeme, tak doufáme,“ vzkázal tehdy ještě nadějně pod příspěvkem o pátrání  Milanův bratr Rudolf. Na jeho facebookovém profilu se po nedělním oznámení o smrti blízkého spustila vlna kondolencí.

Možná jste přehlédli: Legendární hokejový útočník Petr Klíma odešel do hokejového nebe na výročí svého velkého úspěchu.

Tagy:
smrt Slovensko pátrání kajak sport rychlostní kanoistika Milan Lachkovič