Neuvěřitelná drzost: Zloděj okrádal spícího muže. Pro strážníky měl nečekanou výmluvu

Zloděj chtěl v Brně okrást spícího muže

Muž se pokusil okrást spícího

S neuvěřitelnou výmluvou přišel zloděj, kterého nad ránem dopadli strážníci v centru Brna. Muž se totiž chvíli před tím pokusil ukrást spícímu mladíkovi řetízek z krku. Strážníkům pak zloděj tvrdil, že nechtěl krást – prý měl jen strach o mladíkovo zdraví, a tak ho raději zkontroloval.

Brněnské hlavní nádraží, krátce po třetí hodině ráno. Kamera městské policie si všímá muže, jenž se až nápadně zkoumavě zahleděl na ležícího mladíka. „Dohledovému centru se podařilo nahrát i to, jak mu prohmatával oblečení, sedl si vedle něj a začal mu odepínat řetízek,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

V tu chvíli se ale okrádaný mladík probudil, proti zloději rázně vykročil a ukradený řetízek si vzal zpět. Zloději tak nezbylo nic jiného než z místa s nepořízenou rychle odejít. Daleko se ale nedostal. „Máme ho. Tak dobrý den, odkud jdete pane, z domu? A nikde jste se nezastavoval, ne? Co jste dělal teď na nádraží?“ dotazovali se ho hned po zadržení strážníci.

Zloděj v tu chvíli přišel jen s těžko uvěřitelnou historkou. Hlídku se snažil přesvědčit, že se jen snažil pomoci zraněnému. „Strážníkům muž tvrdil, že měl o mladíka strach, protože na něm zahlédl kapku krve, a tak se rozhodl zkontrolovat jeho zdravotní stav,“ doplnil mluvčí.

Kamerový záznam ale jasně dokazuje něco jiného. Recidivista nyní může nejspíš počítat s tím, že se za mříže opět vrátí.

Tagy: