Drama dcery Kateřiny Neumannové je u konce. Policie dopadla drzého recidivistu

Lucie Neumannová se věnuje atletice.

Policie chytila zloděje, který okradl Lucii Neumannovou

Policie dopadla zloděje, který minulý týden okradl Lucii Neumannovou, nadějnou atletku a dceru slavné běžkyně na lyžích Kateřiny Neumannové. Během tréninku jí sebral veškeré doklady i peněženku a platil i její platební kartou. Právě díky domu ho policie zadržela. Při výslechu se zjistilo, že muž neokradl jen Neumannovou, ale i další. Přiznal se ke zhruba 25 skutkům.

„Já fakt nevím, kde mám začít. Neuvěříte, co se mi stalo,“ vyprávěla svým fanouškům Lucie Neumannová v sérii videí, které minulý týden sdílela na svém Instagramu. Popisovala v nich, jak přímo v tréninkovém areálu pražského Olympu přišla o své věci. „Okradli mě. Sebrali mi peněženku, doklady i platební kartu, ze které vybrali peníze,“ uvedla atletka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nález v řece Hron zaměstnává policii. V místě, ke kterému nevedou cesty, plavalo lidské tělo

Druhý den se zloděj do areálu vrátil. Shodou náhod tam Lucie Neumannová opět trénovala a hned si ho všimla. Podezřelého začala pronásledovat, ale on jí dokázal utéct. „Já prostě trénuji každý den, a pak mi uteče tenhle člověk,“ smutnila sportovkyně.

Zloděj zřejmě běžel do nejbližší prodejny, kde zaplatil kradenou kartou. Netrvalo dlouho a policisté získali kamerové záznamy s jeho obličejem. „Operativním šetřením jsme zjistili, kde by se měl pohybovat, a v daných místech jsme ho zadrželi,“ uvedl pro CNN Prima NEWS vyšetřující kriminalista.

Během výslechu vyšlo najevo, že muž má na svědomí podobných krádeží mnohem více. „Tento muž se přiznal ke zhruba 25 skutkům, ve kterých figuroval,“ sdělil vyšetřující kriminalista. Záhadou ale zůstává, jak se zloděj ke sportovcům dostal, celý areál je totiž oplocený. Zřejmě využil toho, že se v jiné části sportoviště konaly závody. Od nich to k místu, kde trénovala Lucie Neumannová, nebylo daleko. „Zadržený muž vnikl do areálu s největší pravděpodobností s ostatními návštěvníky,“ řekl policejní mluvčí Richard Hrdina.

To, že policie pachatele zadržela, Neumannovou potěšilo. „Jsem strašně ráda, že se to vyřešilo, protože neokradl jenom mě, ale i mé kamarády. Když jsem to sdílela na sociálních sítích, dostávalo se ke mně více atletů,“ řekla Neumannová pro CNN Prima NEWS.

Tagy: