Dřív zvířatům pomáhal, teď je okradl. Bývalý zaměstnanec loupil v útulku na Teplicku

Zloděj se vloupal do útulku

Zloděj se vloupal do útulku

Někteří zloději se nezastaví opravdu před ničím. Jedním z nich je od úterý i muž z Teplicka. Ten se vloupal do útulku, kde ukradl kasičky, do kterých lidé hází příspěvky pro místní zvířata. Policisté pak zjistili, že zloděj musel mít opravdu silný žaludek. V útulku totiž dříve právě zvířatům, které okradl, pomáhal.

Když zaměstnanci útulku uviděli v úterý ráno rozbité boční dveře, ani na chvíli je nenapadlo, že by je mohl mít na svědomí zloděj. Původně si mysleli, že dveře vykopla kráva Jasmína, která si do místnosti přišla pro pamlsky. „Zasmáli jsme se tomu a šli jsme dál,“ popsala vedoucí útulku AniDef v obci Žim Barbora Benešová.

Úterý ráno, přijdete do práce, s plnou hlavou povinností a úkolů, co vás čekaj. Procházíte útulek, zda jsou všichni...

Posted by AniDef - útulek Žim on Wednesday, March 9, 2022

Za chvíli ale bylo jasné, že Jasmína v tom prsty, respektive kopyta, nemá a jen využila toho, že jsou otevřené dveře. „Pak jsme zjistili, že nám chybí jedna kasička. V tu chvíli už jsem znervózněla, takže jsem začala po útulku běhat a ve finále jsme zjistili, že nám chybí další dvě kasičky,“ řekla Benešová.

Zloděj si odnesl přes 50 tisíc korun a navíc k tomu ještě drahou vrtačku. Zaměstnancům útulku bylo ale od začátku divné, že šel zloděj na jistotu. Celá hlavní část je zabezpečená československým ovčákem třemi kamerami a zloděj prý přesně věděl, kde kamery nejsou.

Musel to tak být někdo, kdo to v útulku dobře zná. Vyšetřování se proto zaměřilo i na bývalého zaměstnance. „Ještě týž den odpoledne policisté z obvodního oddělení z Proseticích zadrželi podezřelého třiatřicetiletého muže, který už má za sebou sedm odsouzení,“ uvedl mluvčí Policie ČR Daniel Vítek.

Muž se k vloupání policistům přiznal a útulku nakonec vrátil přes půlku z ukradené částky. Druhou část už prý u sebe neměl. Pro malý útulek je ale taková částka zásadní. A proto se teď snaží podobným incidentům předejít a na internetu vybírají peníze na lepší zabezpečení útulku. Vybrat potřebují alespoň 180 tisíc. Přispět můžete pomocí tohoto odkazu.

Tagy:
zvířata útulek krimi zloděj Policie České republiky okres Teplice Žim Prosetice