Žena prodává nemocná štěňata, která po pár dnech uhynou. Obchod natočila skrytá kamera

Překupnice štěňat prodávala nemocná štěňata

Překupnice štěňat prodávala nemocná štěňata

Případ ženy, která měla prodávat nemocná štěňata, rozplétají policisté. Upozornila na něj redakce Krimi zpráv. Několik psů na tom bylo tak špatně, že do několika dní uhynuli. Přesto je žena předávala dál. Štábu CNN Prima NEWS se podařilo natočit, jak taková zvláštní předávka vypadá.

Žena, která si přála zůstat v anonymitě, se redakci Krimi zpráv svěřila s nepříjemnou zkušeností při koupi štěněte. Fenka měla od začátku řadu problémů. „Jen pila vodu, takže druhý den jsme se sebrali, jeli jsme na veterinu, kde ji hospitalizovali, zjistili, že má parvovirózu, že je strašně podvyživená, a zahájili léčbu,“ popsala žena s tím, že o tři dny později ale museli fenku nechat uspat.

Majitelka postupně zjistila, že podobnou zkušenost se stejnou prodejkyní štěňat mají i další lidé. Rozhodla se, že to tak nenechá, šla na policii a ze svého manžela udělala takzvanou volavku, aby lidé viděli, jak takový prodej štěňat vypadá v reálu.

Podivná předávka

„Dobrý den, já jsem tady na ten inzerát,“ říká manžel, který předstírá zájem o štěně. „Já jsem právě musela odejít, abych jela za maminkou, ale to štěňátko by vám dal bratr,“ reaguje žena, která má nemocná zvířata prodávat. Údajný bratr po chvíli opravdu přichází a psa má schovaného pod bundou.

„To je ale čivava,“ podivuje se manžel. „Není to čivava. Je očkovaná, všechno,“ odmítá údajný bratr chovatelky. „A čip má?“ dožaduje se manžel. „Čip ještě nemá, na to je čas, s čipem by byla dražší. Ve třech až ve čtyřech měsících, teď by na to bylo ještě brzo,“ vymlouvá se muž.

Případů je víc

Jenže to je lež. Zákon mluví jasně – štěňata musí být označena mikročipem nejpozději do tří měsíců věku. Pokud přecházejí k novému majiteli dříve než ve třech měsících, musí být čipem označena už tehdy. V tomto případě k prodeji z pochopitelných důvodů nakonec nedošlo a prodejce se štěnětem schovaným pod bundou odešel do blízkého kasina. Po nějaké době z provozovny vyšel zakouřit si, psa už s sebou ale neměl.

„Případem už se zabýváme a prověřujeme veškeré okolnosti,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. Na televizi CNN Prima NEWS se mezitím obrátila celá řada lidí, kterým pes od této prodejkyně po několika dnech také uhynul. Redakce se snažila sehnat i vyjádření prodejkyně, a to hned na několika telefonních číslech, která používá. Nikdy ale neodpověděla. Pokud máte i vy zkušenost s koupí nemocného štěněte, ozvěte se do redakce Krimi zpráv.

Tagy: