Zloději okradli motocyklovou hvězdu v centru Prahy. Salače připravili o věci za statisíce

Nezáviděníhodný zážitek v centru Prahy má za sebou mladý motocyklový závodník Filip Salač. Svůj vůz v noci na úterý zaparkoval v Pařížské ulici. Stačila ale chvíle a zatím neznámý zloděj mu auto vykradl.

Běžně na sociálních sítích Filipa Salače přibývají hlavně fotky a videa ze závodů, tréninků nebo přípravy jeho motocyklu. Včera to ale bylo jiné. Na jeho profilu se objevily policejní vozy a technik, který z jeho auta sbíral otisky prstů. „Pražští policisté pracují na objasnění případu, který se stal včera hodinu před půlnocí v ulici Pařížské na Novém městě,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

ČTĚTE TAKÉ: Mladý závodník podlehl zraněním. Svým odchodem zachránil pět lidí, říká zarmoucená rodina

„V životě by mě nenapadlo, že v Pařížské ulici se budou vykrádat auta. Vlastně v ulici, kde je nejvíce kamer a je to nejvíc střežená ulice v Praze,“ popsal šokovaný závodník. Zloděj uvnitř auta objevil doslova poklad. Věci v ceně statisíců korun. „Měl jsme tam batoh už připravený na závody. Měl jsem tam počítač, sluchátka, cestovní pas,“ doplnil Salač.

„Neznámý pachatel doposud nezjištěným předmětem rozbil zadní levé okénko zaparkovaného Mercedesu a odcizil z něj věci za bezmála 250 tisíc korun,“ upřesnil Rybanský. Fanoušci teď závodníkovi přejí, aby se mu věci co nejrychleji vrátily. To ale s ohledem na konce jiných takových případů nebývá příliš pravděpodobné.

Tagy: