Zloději v Jaroměři vypáčili trezor na benzince, škoda je větší než kořist. Policie po nich pátrá

Zloději vykradli v Jaroměři čerpací stanici, policie po nich pátrá.

Zloději v Jaroměři vypáčili trezor na benzince

Policisté pátrají po dvojici zlodějů, kteří vypáčili trezor s penězi ze stojanu čerpací stanice v Jaroměři. Uvnitř bylo přes dvacet tisíc korun, neznámí pachatelé způsobili škodu za dalších třicet tisíc. Muži zákona teď prosí veřejnost o pomoc.

Maskovaní tmavými bundami a kapucemi s úmyslem odnést si co nejvíce hotovosti – tak se dvojice pachatelů vypravila dobýt sejf v útrobách samoobslužného stojanu čerpačky v jaroměřské Náchodské ulici. Svůj záměr chtěli provést před druhou hodinou ráno v noci na pátek minulý týden.

ČTĚTE TAKÉ: V dresu fanoušků přepadli směnárnu při MS v hokeji. Sebrali jen klíče, hrozí jim 10 let

Po chvíli snažení dvířka povolila. „Po vypáčení sejfu z čerpacího stojanu odcizili hotovost 22 tisíc korun a zároveň tím způsobili škodu na zařízení, která je předběžně odhadnuta na 30 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Karolína Macháčková.

Pachatelé přišli vybaveni páčidlem. Celá akce jim podle kamerového záznamu nezabrala více než dvě minuty. Potom z místa utekli neznámo kam.

VIDEO: Záběry zlodějů z bezpečnostní kamery

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci. V případě dopadení hrozí pachatelům až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Macháčková.

Policie teď prosí veřejnost o pomoc při pátrání po neznámých mužích. Pokud je poznáváte a můžete pomoci s jejich dopadením, obraťte se na policisty v Jaroměři nebo na linku 158.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Chlapec ve škole v Praze bodl spolužáka do zátylku nůžkami, ten skončil v nemocnici

Tagy: