Značka Aston Martin oficiálně míří do Česka. V Praze ukáže hned dva nové modely

Britská značka Aston Martin, kterou proslavil zejména James Bond, se po letech opět vrací do České republiky. Tentokrát prodej i servis exkluzivních sporťáků bude zastřešovat společnost CarTec Group, která některé z nich vystaví i na svém novém showroomu v pražských Strašnicích. Na co se tuzemští zákazníci mohou těšit?

Psal se rok 2009, kdy na český trh vstoupil první autorizovaný prodejce značky Aston Martin. Tři roky na to však společnost Auto Exner zkrachovala a spolu s tím u nás zanikla i samotná značka. I když ne tak docela. Jakýsi britský plamínek naděje v Česku totiž držel specializovaný servis AMJM za podpory zahraničních dealerství. Ten tu po dobu dvanácti let zajišťuje jak prodej, tak i servis těchto ikonických vozidel.

K TÉMATU: Nové Mini ještě naposledy se spalovacími motory. Řidiče nadchne interiérem i hravostí

Nyní do hry vůbec poprvé vstupuje i samotný importér Aston Martin Prague, který ve spolupráci se společností CarTec Group, má pomoci britský plamínek zase pořádně rozfoukat. V pražských Strašnicích proto zřizuje prodejnu a servisní místo právě pro vozy Aston Martin. Hotovo by podle majitele CarTec Group Karla Kadlece mělo být začátkem roku 2025.

Prodejní a poprodejní služby však společnost Aston Martin Prague spustí už začátkem čtvrtého čtvrtletí letošního roku s tím, že zákazníci budou moci vybírat hned mezi čtveřicí nových modelů. V nabídce bude Vantage, DB12, DBX707 a také znovuzrozená legenda v podobě kupé Vanquish s motorem V12. V Praze budou však fyzicky k vidění zatím jen první dvě zmíněná auta.

Desítky nových Astonů ročně

Prodejní ambice má české zastoupení značky poměrně vysoké, nyní však veškeré úsilí soustředí zejména na dokončení showroomu. „Loni se v Česku prodalo 25 nových Astonů, na což bychom chtěli minimálně navázat, ideálně o něco navýšit. Dejme tomu, že bychom se chtěli pohybovat v rozmezí od 25 do 70 prodaných vozů za rok. Každopádně naší prioritou je aktuálně dostavění showroomu v pražských Strašnicích,“ sdělil CNN Prima NEWS manažer značky Pavel Kalouš.

Spolu s prodejem nových vozů nabídne Aston Martin v Praze v blízké budoucnosti také výběr prověřených použitých vozů. Podobné služby jako u nás poskytuje automobilka už v dalších čtyřiceti dealerstvích ve více než dvaceti zemích Evropy.

Tagy:
hobby Evropa automobilový průmysl Aston Martin Strašnice volný čas Česko Praha Karel Kadlec produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas tovární výroba a inženýrství