Céline Dion neovládá své svaly, přesto věří v comeback. Její nemoc mi láme srdce, říká sestra

Céline Dion už nedokáže ovládat své svaly, stále však věří, že se jednoho dne vrátí na pódia, prozradila její sestra Claudette v rozhovoru pro 7 Jours. Kariéru kanadské hudební hvězdy zkomplikovala nevyléčitelná vzácná choroba zvaná stiff-person syndrom (SPS), která způsobuje svalovou ztuhlost a bolestivé spasmy.

Zpěvačka podle slov její sestry usilovně pracuje na svém návratu na podia. „Neovládá ale své svaly. Láme mi to srdce. Vždycky byla velmi disciplinovaná,“ posteskla si pro 7 Jours.

ČTĚTE TAKÉ: Ať Perryho lékaře prošetří policie. Pomohli mu k drogám, naznačila hercova expřítelkyně

Zatím není jasné, zda se comeback podaří. „Hlasivky jsou svaly a srdce je také sval. To mě dostává,“ prozradila Claudette. Nemoc její sestry je velmi vzácná, vědci ji proto zatím nemohli dostatečně prozkoumat.

Někteří fanoušci prý kvůli tomu ztrácejí naději. Přesto na svou oblíbenou zpěvačku myslí a přes rodinnou charitativní organizaci Dionových Fondation maman Dion jí různými způsoby vyjadřují podporu. „Kdybyste jen věděli, kolik kvůli Céline dostáváme telefonátů. Lidé nám říkají, že ji milují a modlí se za ni. Dostává tolik vzkazů a dárků,“ vylíčila Claudette.

Celine Dionová se začátkem listopadu objevila poprvé po třech letech na veřejnosti:

Kanadská zpěvačka kvůli zdravotním komplikacím letos v květnu zrušila evropskou část svého turné. Na pódiu se však neukázala už dlouho předtím, naposledy zazpívala v březnu 2020. O své nemoci poprvé veřejně promluvila loni v prosinci. V březnu příštího roku měla vystupovat i v Praze, koncert už předtím jednou odložila, informuje ČTK.

Céline Dion trpí vzácnou autoimunitní chorobou zvanou stiff-person syndrom. Ta se nejprve projevuje tuhnutím břišních svalů, postupně se přidává i tuhnutí svalů na končetinách. Vše navíc doprovází bolestivé křeče, což zpěvačce brání v pohybu a náročnější fyzické činnosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Překvapivá vzpomínka Hůlky na Karla Svobodu. Seznámili se při bouračce, tahal ho z příkopu

Tagy: