Ať Perryho lékaře prošetří policie. Pomohli mu k drogám, naznačila hercova expřítelkyně

Matthew Perry měl problémy s návykovými látkami.

Bývalá přítelkyně Matthewa Perryho Kayti Edwardsová volá po tom, aby jeho lékaři byli vyšetřeni, když pitva odhalila, že zemřel na předávkování ketaminem. Látku herec užil předtím, než se utopil ve vířivce. Podle někdejší modelky je nepravděpodobné, že by zesnulá hvězda Přátel koupila anestetikum na ulici, napsal web The US Sun.

Matthew Perry, známý především rolí Chandlera Binga v sitcomu Přátelé z 90. let, byl 28. října nalezen mrtvý doma ve vířivce. V pátek zveřejněné výsledky pitvy odhalily, že smrt přivodil akutní účinek ketaminu, nemocničního anestetika, které měl předepsáno jako součást infuzní terapie k léčbě deprese.

ČTĚTE TAKÉ: Nejen ketamin, ale i další léky. Český expert popsal smrtelný koktejl v Perryho těle

Poslední terapeutické sezení měl Perry týden a půl před smrtí. Dávka, kterou během něho dostal, tak zřejmě nemohla být fatální.

Podle Edwardsové, jež s hercem chodila v roce 2006 a v roce 2011, kdy jeho drogová závislost vrcholila, a pracovala jako jeho asistentka, je téměř vyloučené, že by si Perry koupil léčivo na ulici. Má tak podezření, že pochází od lékaře či zdravotní sestry.

„Jsem si docela jistá, že Matthew infuze ketaminu od lékaře vnímal tak, že je stále střízlivý. V jeho mozku to nebylo totéž jako jít si na ulici koupit crack nebo heroin,“ vysvětlila Edwadsová pro The US Sun.

„To pro něj byl pravděpodobně odrazový můstek, aby se vrátil k drogám. Myslím, že lékaři, kteří s Matthewem pracovali, by měli být vyšetřováni. Jsem si jistá, že se s nějakým doktorem domluvil,“ pokračovala bývalá přítelkyně Perryho s tím, že zakoupit ketamin na ulici je velmi komplikované. „Pro lékaře či zdravotní sestru je však lehké látku získat,“ doplnila.

Edwardsová se domnívá, že Perry užíval návykové látky již delší dobu. Herec podle jejích slov rád trávil čas sám ve vířivce vždy, když byl pod vlivem omamných látek. Navíc na sociální sítě před smrtí postoval více příspěvků, než bylo obvyklé.

Zveřejněné výsledky pitvy ji nepřekvapily. „Věděla jsem, co za tím stojí, takže mě to nešokovalo. Nebyla jsem tam, takže nevím, co se přesně stalo, ale znám Matthewa jako člověka a přítele. Viděla jsem to na míle daleko, posledních pár týdnů svého života nevypadal dobře,“ sdělila portálu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Poslední rozloučení s hercem Matthewem Perrym

Tagy:
smrt seriál herec Matthew Perry Přátelé příčina smrti ketamin Kayti Blake Edwardsová Kayti Edwards