Zpěvák Krajčo o digitálním detoxu: Z cinknutí telefonu se mi už dělalo špatně

Richard Krajčo drží už přes dva týdny digitální detox.

Krajčo se vrátil z digidetoxu

Vrátil se prý z jiné dimenze. Zpěvák a frontman kapely Kryštof Richard Krajčo se po návratu z dovolené v Dubaji nechal slyšet, že si připadal jako v jiném světě. Tamní protikoronavirová opatření totiž nejsou zdaleka tak omezující jako ta česká. Zároveň už přes dva týdny drží digitální detox. „Je mi fajn, člověk si odpočine od stresu,“ řekl v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS.

„Chvíli jsme měli pocit, že je všechno v pořádku a že svět funguje tak, jako kdysi. Dodržují tam všechna opatření, ale lidé nejsou v izolaci. Jsou otevřené obchody i služby. Myslím, že by bylo fajn, kdyby se tam někdo od nás podíval, jak to může fungovat,“ řekl Krajčo v pořadu ShowTime na CNN Prima NEWS.

Zpěvák se současně se začátkem ledna rozhodl vyzkoušet digitální detox. „Měl jsem pocit, že už je virtuálního prostoru strašně moc. Všichni jsme se v podstatě uzavřeli jen do něj, i interpreti,“ popsal Krajčo.

S manželkou, režisérkou Karin Krajčo Babinskou, si navíc otevřeli e-shop. „Byli jsme překvapeni, co nás to stálo sil, fyzických i psychických. Ke konci prosince se mi stalo, že jakmile cinkla jakákoliv zpráva nebo oznámení, začalo se mi dělat špatně. Tak jsem si řekl, že je asi nejvyšší čas se od toho odstřihnout a odpočinout si,“ sdělil Krajčo.

„Poprosil jsem Ježíška, jestli by mi donesl tlačítkový telefon, ten předpotopní. Děti se mi smějí. Jdou na něm psát esemesky, a to je prakticky všechno. Jsem odstřižený od všech sociálních sítí, mailů a věcí, které člověka zahlcují,“ popsal zpěvák.

Bez chytrého telefonu je nyní už přes dva týdny. „Začal jsem 5. ledna. Je mi fajn, člověk si odpočine. Dokonce jsem přemýšlel, že si to prodloužím. Je to návrat do minulosti, ale příjemný,“ dodal Krajčo.

Tagy: