Utajovaná píseň Karla Gotta je tu. Nejkrásnější okamžiky, popsal Krajčo spolupráci

Richard Krajčo pro Karla Gotta a jeho dceru Charlottu napsal dojemný duet.

Richard Krajčo prozradil zákulisní momenty k písni Vánoční s Karlem Gottem

Kapela Kryštof představila 5. listopadu dlouho utajovanou píseň, ve které se objevil také hlas dnes již zesnulého Karla Gotta. Píseň Vánoční je, jak už z názvu vyplývá, o Vánocích a videoklip zachycuje pravou rodinnou atmosféru poté, co se sejdou čtyři generace. Celý klip má navíc dojemný příběh, který režírovala Karin Krajčo Babinská a zahrály si v něm i jejich děti a známé tváře české filmové scény. Píseň podle dohody s Gottem mohla vyjít až rok po jeho smrti.

Proč si kapela pro představení nové písně vybrala právě tohle datum, vysvětlil frontman kapely Kryštof Richard Krajčo v pořadu Nový den. „Prosinec mi jednoduše přišel už strašně blízko k Vánocům. Navíc jsem si říkal, že u vánočních písní je to takové těžké. Ony se vlastně možná chvíli budou hrát a 24. prosince jejich život končí. Takže když tu píseň vypouštět, tak o malinko dřív, aby si to lidé užili,“ vysvětlil Krajčo.

Když Krajčo domlouval spolupráci s Karlem Gottem, cítil se prý jako malý nervózní klučík, který mluví s největší ikonou české populární hudby. „Já se styděl, potil se, bál se a byl jsem rád, že s ním vůbec mluvím, a neměl jsem vůbec žádnou představu o jeho reakci,“ řekl s pokorou zpěvák.

Krajčo ale s Gottem nemá společnou jenom tuto píseň. Je totiž také autorem skladby Srdce nehasnou, kterou napsal speciálně pro Gotta a jeho dceru Charlottu. „Když jsem s ním mluvil, tak jsem si říkal, že to prostě zkusím. Přinesl jsem mu právě tu píseň Vánoční a to, co se odehrálo potom, celý příběh Srdce nehasnou, teprve nastoupilo. To bylo asi největší překvapení. Byly to pro mě nejkrásnější okamžiky v mé hudební kariéře,“ přiznal frontman skupiny Kryštof.

Byly to pro mě nejkrásnější okamžiky v mé hudební kariéře

Podle Krača Mistra potěšilo, že do svého repertoáru bude moci zařadit další vánoční skladbu. „Já se mu vlastně hned na začátku snažil vysvětlit, že jsem ho do té písně zakomponoval, aniž by to věděl, protože jsem se odhodlal napsat vánoční píseň a on je prostě nedílnou součástí Vánoc,“ svěřil se zpěvák.

Kapela Kryštof se vánočním hitům vyhýbala

Richard Krajčo a celá kapela Kryštof se vánočním hitům dlouho vyhýbali. „Bál jsem se toho klišé. Ale jak stárnu, posouvá se i vnímání a skladatelství a jednou mě napadla taková melodie a řekl jsem si: ,Tohle zní jako píseň s vánoční atmosférou,‘“ popsal Krajčo nápad.

Klip k písni Vánoční měl premiéru 5. listopadu v devět dopoledne a režírovala ho Krajčova manželka Karin. „Ona si dlouho lámala hlavu nad scénářem, protože to je klip a ona točí filmy. Napsala příběh a ptala se mě, jestli máme odvahu do takového příběhu jít. A já mám rád emoce a myslím, že to k tomuto období patří,“ rozpovídal se Krajčo.

„Je potřeba ten klip dokoukat do konce a pak si ho pustit ještě jednou, aby všechno zapadlo jako puzzle dohromady, a pak si uvědomit, že Vánoce jsou svátek, kdy spolu trávíme čas všichni, i když spolu nejsme,“ doplnil.

Krajčova manželka režírovala klip zcela zdarma

V klipu hrají známé tváře jako Alois Švehlík, Iva Janžurová, Pavel Rímský a Dana Batulková, ale zároveň tam jsou i děti Richarda Krajča a jeho manželky Karin. „Žena byla na děti velmi přísná a řekla, že je do klipu obsadí pouze, pokud projdou castingem,“ vysvětlil Krajčo.

Prozradil, že jeho manželka to s castingem myslela opravdu vážně a povolala domů několik známých a příbuzných. Richard stál za kamerou a jejich děti musely předvádět reakce na různé situace. „Postavila je před kameru a řekla: ,Breč, směj se, dělej, že ti umřelo koťátko a teď dělej, že jsi dostal koťátko.‘ Všichni za stolem se smáli a oni opravdu neuvěřitelně zvládly tuhle hereckou zkoušku,“ dodal s úsměvem zpěvák.

Podle něj si manželka, matka jeho dětí a režisérka klipu alespoň ověřila, že se děti nebudou před kamerou a před mnoha lidmi na place stydět. „Řekla jim ale: ,Pozor, tam nejsem maminka ani Karin, tam jsem režisérka a tam mě musíte poslouchat,‘“ dodal Krajčo, který si nakonec výkon svých potomků pochvaloval.

Na otázku, jak velký honorář za první menší hereckou roli děti dostaly, odpověděl Krajčo, že žádný. „Můžou být rády, že si tam vůbec mohly zahrát,“ řekl s úsměvem. Dále zpěvák přiznal, že i jeho manželka klip režírovala zcela zdarma.

Podívejte se na videoklip k písni Vánoční:

Tagy: