Gott před smrtí nazpíval utajovaný duet. Krajčo prozradil i to, kdy ho fanoušci uslyší

Richard Krajčo pro Karla Gotta a jeho dceru Charlottu napsal dojemný duet.

Gott před smrtí nazpíval utajovaný duet. Krajčo prozradil i to, kdy ho fanoušci uslyší

Zpěvák Richard Krajčo pro pořad SHOWTIME na CNN Prima NEWS exkluzivně prozradil, že stihl s Karlem Gottem před jeho smrtí nazpívat vánoční duet. Fanoušci by ho měli poprvé slyšet 5. listopadu. Stalo se tak ještě předtím, než pro Gotta složil hit Srdce nehasnou.

Krajčo se s Gottem dohodl, že duet vypustí ven až ve chvíli, kdy už s námi Mistr nebude. Právě prostřednictvím této písně se má „božský Karel“ připomenout fanouškům před letošními Vánocemi.

„Je to písnička, která všechno zapříčinila. Přišel jsem za ním s touhle písní, je to vánoční song, a poprosil jsem, jestli by ho s námi nenazpíval. Jemu se to naštěstí zalíbilo. Po týdnu našel odvahu a s Ivankou mi zavolali zpátky, jestli bych kromě toho nezkusil napsat píseň pro něho a Charlotte. Tahle píseň je vlastně předposlední, ale jde ven jako poslední. Teď přišel ten čas,“ řekl pro SHOWTIME Krajčo.

Zlatý Slavík podle něj píseň slyšel jen zčásti. „Pustili jsme aranž písně, nebyly tam třeba dechové party. Slyšel ji ale tak, aby se rozhodl, jestli s ní chce mít něco do činění. Ve studiu slyšel polohotový song,“ prohlásil Krajčo.

Ačkoliv frontman kapely Kryštof není zrovna typ do duetů, pro Karla Gotta udělal výjimku. „Až písničku uslyšíte, tak pochopíte. Když jsem ji skládal, už jsem na něho myslel, verše mě napadaly v souvislosti s jeho osobou. Přišel mi jako symbol Vánoc. Všichni poslouchali vánoční desku a písničky ze Zlaté Prahy, všude se hrály,“ uvedl Krajčo.

Klip zatím neviděla ani Ivana Gottová

K písničce vznikl také videoklip, který napsala a zrežírovala Richardova manželka Karin. „Písnička začíná veršem: ‚Až dneska večer zavřu oči a půjdu spát...‘ Celý příběh je potom o Vánocích,“ prozradil Krajčo.

„Je o rodinném setkávání se během Vánoc, jak jsou si lidé blízcí, jak chtějí být v rodinném kruhu, že jsme všichni spolu, i když nejsme. Duch Vánoc pořád protkne celou rodinu zase dohromady. Přemýšleli jsme, koho oslovit, aby to byli naši i Karlovi přátelé. Kromě Richarda tam hraje Iva Janžurová, Alois Švehlík, Pavel Rímský, Lucie Štěpánková,“ uvedla pro SHOWTIME Karin Babinská.

Do dalších rolí potom Karin a Richard obsadili i své děti. „Byla to jejich první příležitost před kamerou, uspořádala jsem jim poměrně náročný casting,“ připustila Karin. „Jsou tam moji prarodiče, rodiče a děti. Potkaly se tam čtyři generace a je to klip, který musíte dokoukat do konce, abyste ho pochopili,“ dodal Krajčo.

Klip ještě neviděla ani vdova po Karlu Gottovi Ivana. Jeho příběh ale zná a líbí se jí. „Víc zatím ukázat nemůžeme. Premiéra bude 5. listopadu v devět ráno. Pro nás s kapelou je to něco nového, vánoční písničku ještě nemáme. Chtěli jsme se vyhnout kýči, ale ve výsledku to možná kýč je, a to se dozvíme,“ řekl Krajčo.

Tagy: