Některé hodně „smaží“, smál se Kohák. Členové Partičky prozradili, proč mezi nimi není žena

Show Partička se natáčí už 13 let.

Zákulisí z natáčení Partičky

Partička se v Česku natáčí už 13 let. Její hlavní herečtí hrdinové v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS během prohlídky zákulisí oblíbené zábavní show prozradili, proč ve svém středu nemají žádnou ženu, ale i to, jak moc se dá improvizace natrénovat.

Richard Genzer, Michal Suchánek, Jakub Kohák, Igor Chmela a Michal Novotný jsou neodmyslitelně spojeni s Partičkou. Stejně jako moderátor oblíbené show Daniel Dangl. „Bavím se úplně stejně, jako když jsme točili první Partičku. Zrovna tak jako teď, když točíme 197. nebo kolikátou. Můj hlavní motiv byl ten, že budu jedním z účinkujících. Ale tím, že jsem poznal principy her a tím, že jsem některé hry vymyslel, tak mi to moderování tak nějak zbylo,“ řekl Dangl v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Klára Issová si v novém seriálu zahraje sebe samu. Odhalila, v čem se jí televizní já podobá

Improvizace

Mnohé fanoušky zajímá, zda se hlavní hvězdy Partičky na show dopředu připravují. „Tisíckrát můžeme říkat divákům, že fakt nevíme nic, ale oni nám stejně neuvěří. Takže je to úplně jedno,“ myslí si Michal Novotný.

Richard Genzer se zase připravuje tak, že si sundá svetr a oblékne si triko s nápisem Partička. „A musím se jít vyčůrat, abych pak neodbíhal,“ poznamenat Genzer.

„Já mám pocit, že někdy je dobré dát najednou rychlejší, údernější hru, tak to vyměním, vymyslím to na místě. Takže je to fakt improvizace, jak ze strany moderátorské židle, tak ze strany kluků. Kluci opravu nevědí vůbec nic,“ vysvětlil Dangl, podle něhož se dá improvizace z části naučit. Bez talentu to ale nejde vůbec. „Něco se naučíte, nějaké principy, to se dá. Ale pokud nemáte talent a nemáte to v hlavě uspořádaný tak, abyste to dali ven ze sebe přirozeně, protože přirozené to musí být, tak to nejde. Má to podle mě málokdo,“ zamyslel se moderátor zábavního pořadu.

Jakub Kohák si zas myslí, že improvizace jistě nějakým způsobem pilovat jde. „Ale ten základ musíte mít šoupnutej do kolébky od paní sudičky,“ podotkl Kohák. Podobný názor má také Igor Chmela. „Do jisté míry se dá naučit. Existují kurzy improvizace, viděl jsem to, je to na sítích. Předpokládají pravděpodobně, že improvizaci lze nějakým způsobem naučit nebo minimálně trénovat,“ nastínil Chmela.

Michal Novotný a hudební doprovod Partičky Marian Čurko jsou si jistí, že se improvizace naučit nedá. Ke stejnému názoru se přiklání i Genzer. „Já si myslím, že se to nedá naučit, ale dá se na to zvyknout,“ uvedl. Vedle toho Michal Suchánek míní, že se improvizaci nelze úplně naučit, ale zlepšit se v ní ano.

Co se týká trapnosti, někteří si v ní doslova libují. „Mně trapnost nepřipadá jako jiným lidem trapná. Takže já ji miluju. Když je někde nějaký průšvih, úplně to zbožňuju,“ zdůraznil Kohák.

Partička bez žen

Partička je čistě mužskou záležitostí, což má i své důvody. „Humor, který kluci produkují, je trochu testosteronový. A kdyby sem přišla dáma a byla by pravidelnou součástí, tak kluci by přirozeně ubrali testosteronu. Pro show by to nebylo dobré,“ je přesvědčen Dangl.

A další kontroverzní názory, i když s notnou dávkou nadsázky, přidali i další účinkující. „Ono je to jako v životě: Kam se nachomýtne ženská, tam se to zkazí,“ řekl se smíchem Genzer. Podle Novotného „nemají ženy smysl pro humor“. „Ženy mají ženské povinnosti. Vaří, pečou, smaží... Některé hodně smaží,“ vtipkoval Kohák.

Michal Suchánek vysvětlil, že v týmu ženu nemají kvůli tomu, že by měli strach, aby jim nezkazila Partičku. „Někdo by ji sbalil a začal by problém. Samozřejmě jsme nevěděli, že se to může stát, i když jsme sami muži,“ vysvětlil s úsměvem Suchánek.

Partička začínala v La Fabrice. Pak se přesunula do Rock Opery a od roku 2022 se točí v ateliérech FTV Prima.

Šéfem týmu Partičky je Michal Suchánek, všichni členové včetně něho se na tom shodli. „Michal je přirozeným teamleaderem, který to řídí. On to analyzuje a snaží se přijít na to, co byla chyba a jak to vylepšit do budoucna. A velmi aktivně,“ pochvaloval si Dangl.

Tagy:
FTV Prima zábava Nový den Richard Genzer Partička Igor Chmela Daniel Dangl Michal Suchánek Jakub Kohák Michal Novotný Prima Partička Daniel Dangl Prima Partička Marián Čurko Partička – Nová krev