Žraloci zaútočili na katamarán, začal se potápět. Trosečníci vysílali tísňové signály

Děsivý žraločí vzhled v roce 1916 moc lidí neznalo

Na nafukovací katamarán zaútočili žraloci

Žraloci v Pacifiku zaútočili na nafukovací katamarán a silně ho poškodili. Tříčlenná posádka vyslala nouzový signál a díky tomu ji záchranáři dostali do bezpečí, uvedla televize CNN.

Dva Rusové a jeden Francouz se nalodila na tichomořském ostrovním státu Vanuatu 28. srpna a zamířili do australského města Cairns, na poslední fázi cesty kolem světa. Během plavby na jejich devítimetrové plavidlo zaútočili žraloci, informovala CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Voda se zbarvila do ruda. Potápěč v Egyptě zachytil, jak se do kolegy zakousl žralok

Katamaránu chyběly velké části trupu a postupně se potápěl. Muži vyslali tísňové volání v 1:30 východoaustralského času, uvedl v prohlášení australský úřad pro námořní bezpečnost (AMSA). „To jim zachránilo život,“ řekl Joe Zeller AMSA.

Trosečníky zachránila loď Dugong Ace plující pod vlajkou Panamy, která provedla záchrannou operaci asi 835 kilometrů jihovýchodně od Cairns v Korálovém moři.

Podle instagramové stránky projektu měl být mezi zachráněnými muži Francouz Vincent Thomas Etienn a dva muži z ruské Sibiře – velitel výpravy Evgen Kovalevsky a Stanislav Berezkin. Posádka se účastnila cesty kolem světa s názvem „Russian Ocean Way“ a tohle měla být poslední etapa.

Mluvčí expedice sdělil NBC News prostřednictvím textové zprávy, že vedoucí operace Julia Kaljuzhnajaová poletí do Austrálie, aby se setkala s námořníky a prodiskutovala budoucnost plavby. „Teď je nejdůležitější, že je posádka v bezpečí. Katamarán se bohužel nepodařilo zachránit. Osud expedice bude jasný příští týden,“ uvedla mluvčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muže v Egyptě napadl žralok dlouhoploutvý. Naštěstí se mu ho podařilo zahnat

Tagy: