Zřícené letadlo přímo u nákupního centra. Svědek popsal podivný manévr před tragédií v Texasu

V Texasu spadlo letadlo na parkoviště obchodního centra.

Nehoda letadla v Texasu

Neobvyklá nehoda s tragickými následky se odehrála v americkém Texasu. Pilot malého letadla se ze zatím neznámých příčin zřítil na parkoviště u obchodního centra. Stroj začal hned po nárazu do země hořet, pilot neměl šanci přežít.

Neštěstí, které se odehrálo v úterý ve městě Plano, mohlo mít daleko větší rozměr. Pilot byl ale v letadle sám a na místě, kam stroj dopadl, nikdo nebyl. „Letadlo se naštěstí s ničím nesrazilo,“ uvedl pro web stanice CNN mluvčí místních hasičů Daniel Daly.

ČTĚTE TAKÉ: Vteřiny od katastrofy: Letadla se skoro srazila nad Oregonem, nebezpečný manévr zachytil radar

Proč k nehodě, která se odehrála zhruba 1,5 kilometru od letiště, došlo, je nyní předmětem vyšetřování. Podle Federální letecké správy (FAA) šlo o letadlo typu Mooney M20, informuje web Daily Mail.

Jak dokazují záběry pořízené jedním ze svědků, letadlo začalo po dopadu na zem hořet. Plameny se následně rozšířily i na zaparkovaná auta. Díky včasnému zásahu hasičů se požár podařilo zlikvidovat dřív, než zachvátil i nákupní centrum.

„Uslyšel jsem explozi. Když jsem se podíval tím směrem, uviděl jsem hustý sloupec dýmu. Nejdřív jsem si myslel, že hoří auto, ale pak jsem uviděl ocas letadla. To mě šokovalo,“ uvedl pro CNN Corban Garcia.

Podle dalšího svědka se letadlo těsně před dopadem pohybovalo velmi nezvykle. „Změnilo směr, jako by chtělo letět nahoru, ale nevypadalo to dobře,“ popsal Shawn Anderson. Pak už viděl jen náraz a kouř stoupající z parkoviště před nákupním centrem.

Příčiny tragické nehody teď bude zkoumat Národní úřad pro bezpečnost dopravy, kterému při vyšetřování pomůže FAA.

Tagy:
letadlo nehoda požár Texas obchodní centrum Federal Aviation Administration Plano