Ztráta pro házenkářský svět. 32letý brankář podlehl infarktu, nedávno bojoval na MS

Ve druhé polovině ledna ještě bojoval se svými spoluhráči o postup do čtvrtfinále házenkářského mistrovství světa. O měsíc později dvaatřicetiletý brankář portugalského národního týmu Alfredo Quintana dostal během tréninku infarkt, po převezení do nemocnice o pár dnů později zemřel. O tragédii informoval klub FC Porto, za který Quintana nastupoval.

„Zpráva, kterou jsme nikdy nechtěli sdílet: Náš milovaný Alfredo Quintana dnes odešel. Budeme si tě navždy připomínat jako jednoho z nás. Jako skutečného draka. Odpočívej v pokoji, věčný Quintano!“ informoval klub FC Porto v pátek na Twitteru.

Na lednovém katarském mistroství světa nakonec brankář měřící 201 centimetrů vybojoval s portugalským týmem desáté místo. Infarkt dostal během pondělního tréninku, v pátek na jednotce intenzivní péče zemřel. Quintana měl s partnerkou Raquel malou dcerku Aliciu.

„Jsem hluboce zarmoucen. Odpočívej v pokoji, Alfredo,“ vzkázal na Instagramu bývalý nejlepší český házenkář a současný trenér předního německého klubu z Kielu Filip Jícha.

Tagy:
smrt Instagram Twitter reprezentace infarkt házená Portugalsko Filip Jícha mistrovství světa v házené 2021 FC Porto Alfredo Quintana Kiel