Chce být jako její předci a nikdy se nevzdat. Zuzana Petrofová hostem v KB Interview

Zuzana Ceralová Petrofová

KB INTERVIEW: Zuzana Petrofová

Zuzana Ceralová Petrofová je úspěšnou manažerkou a působí ve vedení společnosti PETROF. Navázala na tradici svých předků, a i díky ní je z této firmy jedna z největších společností na výrobu akustických pian. Zuzana bude dnes hostem KB Interview Martina Moravce.

Její rodina toho zažila opravdu hodně. Nejprve prusko-rakouskou válku, pak čtyřicet let komunistické vlády, která jim všechno zabavila a ještě je ponížila. Pak přišla ekonomická krize, ale ani ta je nepoložila. A proto do dnešního dne stále zní romantické tóny z Hradce Králové, a to až do celého světa.

„Tatínek v nás pěstoval hrdost na jméno Petrof. Já si myslím, že jsme to měli v rodině. Byli jsme vždy hrdí na to, co naši předci dokázali. Ještě když žil můj děda, tak nám vyprávěl různé příběhy,“ vzpomíná Petrofová.

„Řekla jsem si, že jsem se narodila do téhle rodiny, tak musím být jako oni. Petrofové se totiž nikdy nevzdávají.“

Výroba

Vyrobit klavír může trvat až jeden rok a může stát i čtyři miliony korun. „Klavíry jsou typické pro svůj romantický tón. Takže si ho kupují nejenom sóloví hráči, ale i ti, kteří rádi skládají. Třeba Paul McCartney, Ennio Morricone nebo třeba Maria Carrie a Billie Eilish,“ říká Zuzana.

„Dřevo je duše nástroje,“ míní s tím, že vyrábějí klavíry a pianina ze smrku a buku, které se berou z tuzemska. Téměř všechny práce se dělají ručně a firma Petrof zaměstnává ty nejlepší mistry, intonéry a ladiče, aby dosáhly co nejpreciznějšího výsledku.

Zuzana Ceralová Petrofová získala několik ocenění, především za její manažerské schopnosti. O tom, jak je těžké řídit jednu z největších firem na výrobu akustických pian promluví dnes u Martina Moravce ve 21:25 na CNN Prima NEWS.

Tagy: