Zvěřinec v kufru: Ženy pašovaly v zavazadlech 109 živočichů. Na letišti přišel zvrat

K nehoráznému nálezu došlo na bangkokském letišti Suvarnabhumi, kde zatkli dvě ženy za pašování. V jejich zavazadlech bylo 109 živých zvířat, hlásí thajští úředníci. Jednalo se mimo jiné o želvy, ještěrky i hady.

Thajské ministerstvo pro ochranu životního prostředí oznámilo, že zvířata byla nalezena ve dvou kufrech po prohlídce rentgenovým zářením. Odborníci povolaní na scénu po nálezu informovali, že se v kufrech nacházeli dva dikobrazi, dva pásovci, 35 želv, 50 ještěrek a 20 hadů.

Za pašováním stojí dvě ženy indického původu, 38letá Nithija Rajová a 24letá Zakia Sultána Ebrahimová, které byly na cestě do indického města Čenaj. Zatkli je mimo jiné za porušení zákona o ochraně přírody a celního zákona.

Obchoduje se i se šelmami

Ilegální obchodování se zvířaty představuje v tomto regionu dlouhodobý problém. Například v roce 2019 byl zadržen muž, který cestoval z Bangkoku do Čenaje, když mu letištní ochranka v kufru našla měsíční mládě levharta.

Zpráva z března letošního roku tvrdí, že mezi léty 2011 a 2020 bylo ve více než stovce případů na 18 indických letištích nalezeno více než 70 tisíc domácích a exotických divokých zvířat, včetně mrtvých těl.

„Čenajské mezinárodní letiště Tamil Nadu hlásí nejvyšší počet divokých živočichů v zajetí, následují hojně využívaná mezinárodní letiště Chhatrapati Shivaji v Bombaji a Indira Gandhi v Novém Dillí,“ píše se ve zprávě.

Tagy: