Zvrácený sexuální svět doktora Čuněte: Znásilňoval asistentky, točil erotiku na ambasádě

Jaroslav Barták

HLASY ZLOČINU, Jaroslav Barták

Média ho překřtila na „doktora Čuně”. Rádoby mocný lékař Jaroslav Barták mezi roky 2011 a 2012 týral a znásilňoval nejméně jedenáct asistentek. Zaštiťoval se přitom svými kontakty, prezidentem Klausem, ministrem spravedlnosti Pospíšilem, nebo policejním prezidentem, kteří ho přitom považovali za stalkerského šílence. Aby toho nebylo málo, točil Barták erotický film na vatikánské ambasádě. Případ řeší další díl videoopodcastu HLASY ZLOČINU.

Příběh monumentálně sledovala média i celá česká společnost mezi lety 2011 a 2012. Své asistentky – většinou mladé ženy – Barták unášel, znásilňoval, týral a držel v šachu svými rádoby mocnými kontakty. Dostal za to dvanáct let. „Barták byl na první pohled hluboce věřící člověk, ty holky později uváděly, že by nikdy neřekly, že se z něj vyklube takový dobytek,” říká novinář Jakub Kvasnička. „Tenhle někdejší spolumajitel soukromé Polikliniky Modřany byl zároveň členem Lions Clubu, kterým se hodně oháněl a prezentoval téměř jako člen nějaké zednářské mocné sekty, považoval se za naprostou elitu národa,” dodává Kvasničkův kolega Václav Janata.

ČTĚTE VÍCE: Zavraždil třináctiletou spolužačku. Nekrofilní sadista Robin mohl už po pár letech na svobodu

Tehdejší šéf Lions Clubu, známý vojenský analytik Andor Šándor to dokonce musel odmítat. „V žádném případě nepatříme k žádnému druhu zednářství, nepokoušíme se o ovlivňování politiků nebo politického života. Jsme organizace, která má dva cíle: scházejí se tam lidé, kteří k sobě mají blízko, a snaží se pomoct v oblasti charity. Takže je to pro nás naprosto dehonestující.”

Barták tvrdil, že „každá asistentka je tak trochu prostitutka” a na své nechutné činy se ženami prý uzavíral smlouvy. Dívky to samozřejmě odmítaly a popisovaly odporné zacházení. „Popadl mě za vlasy, vytáhl ven z výtahu a srazil na zem. Začal mě kopat a přitom řval. Brečela jsem a prosila, ať mě nechá. Pak mě napadlo: zabij mě, ať už všichni zjistí, jaký jsi ďábel,” říkala jedna, kterou dokonce musel na Filipínách zachraňovat prostřednictvím velvyslance tehdejší ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. „Ten Barták je úplně posedlý sexem,” říkal kníže.

Ženy však také vypověděly, že jim při znásilňování nijak pohlavně neublížil. Proč? „Měl malý úd,” shodovaly se. „Muži, kteří zažili nějaké neúspěchy u žen, mají často tendenci z toho obviňovat velikost svého penisu. Tyto neúspěchy se pak mohou transformovat až v nenávistné chování vůči ženám jako takovým,“ řekl tehdy deníku Blesk sexuolog Ondřej Trojan. „U Bartáka se podle všeho jedná o těžkou poruchu osobnosti a velikost pohlaví může tuto anomálii ještě podtrhnout,“ dodal. „Genitál bez nápadností, penis cca 70 x 28 mm,“ uvádí se doslova ve zprávě.

Jak se dostal Barták na ambasádu Vatikánu a točil tam erotický film? Co říkal o svých asistentkách? Proč dodnes tvrdí, že šlo o spiknutí? A proč měl volný vstup na Hrad? Odpovědi na tyto a další otázky přináší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Tagy: