Zvrat v kauze dětí, které přežily v džungli po pádu letadla. Policie zatkla jejich otce

Kolumbijské úřady oznámily, že zatkly otce dvou ze čtyř domorodých dětí, které přežily pád letadla. Po nehodě zahynula jejich matka a další dva dospělí. Děti strávily v amazonské džungli čtyřicet dní, než je našly záchranné týmy, informovala agentura AP.

Kolumbijská prokuratura  potvrdila, že úředníci zatkli Manuela Ranoqua, který je otcem ročního a čtyřletého chlapce z havarovaného letadla a nevlastním otcem dvou dívek ve věku 9 a 13 let. V prohlášení nebyly uvedeny podrobnější důvody, ale podle zpráv médií se jednalo o obvinění z týrání, jak uvedla agentura AP.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Snoubenec zazdil svatbu. Nevěstu ponížil před dvěma stovkami hostů, roli hrála nevěra

Podle Lesly, nejstaršího dítěte, zemřela jejich matka čtyři dny po nehodě letadla. Všechny čtyři děti zůstaly v péči kolumbijského úřadu pro ochranu dětí od chvíle, kdy se zotavily z podvýživy a dalších onemocnění a opustily nemocnici. Jejich dědeček z matčiny strany, Narciso Mucutuy, obvinil Ranoqua z bití jejich matky Magdaleny Mucutuyové.

Ranoque se zapletl do sporu o svěření dětí do péče prarodičů z matčiny strany.

Než úřady potvrdily jeho zatčení, Ranoque novinářům přiznal, že v rodině měli problémy, ale řekl, že to považuje za soukromou záležitost, a ne za „drby“, které by měl vyslechnout zbytek světa. Na otázku, zda napadl svou ženu, Ranoque odpověděl: „Verbálně ano. Fyzicky jen velmi málo, protože jsme se prali spíše slovně.“

Astrid Eliana Cáceresová, ředitelka kolumbijského Institutu pro péči o rodinu, k případu uvedla, že státní agentura spolupracuje s úřady. „Dozvěděli jsme se o zatčení otce dvou nezletilých dětí a věříme, že státní zastupitelství postupovalo plně v rámci zákona,“ dodala Cáceresová.

Tagy: