Zvrat v případu masakru v Čakovicích. Rodina se na smrti měla dohodnout, důvod byl smutný

Muž, který měl v pražských Čakovicích zastřelit svou manželku, dítě a následně zbraň obrátit proti sobě, pracoval jako strážník městské policie. Motivem střelby pak neměly být spory v rodině, ale vážná nemoc dítěte. Informace přinesla exkluzivně redakce CNN Prima NEWS.

Od hrůzného incidentu, během kterého strážník městské policie zastřelil manželku, dítě i sebe, uběhly více než dva týdny. Policie ale stále netuší, co se přesně stalo. „Kriminalisté z oddělení vražd případ řeší jako dvojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu. Práce na případu zatím ukončena nebyla,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Za střelbou údajně neměly stát žádné spory. Naopak, k tak závažnému rozhodnutí prý měli rodiče dojít společně. Jejich malé dítě mělo být velmi vážně nemocné. Hromadnou sebevraždu zvolili jako smutné východisko. Zbraň měl v ruce držet otec rodiny. Ten sedm let pracoval u městské police a sloužil na oddělení v Malešicích. Informace potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů reportérce CNN Prima NEWS Evě Jarkovské.

Případ bude nejspíš odložen

Jeho kolegové na něj vzpomínají jako na pohodáře. Už na začátku vyšetřování policie potvrdila, že muž střílel z legálně držené zbraně, která byla údajně jeho soukromá. „Mohu potvrdit, že jedním ze zemřelých byl náš zaměstnanec, použitá zbraň nebyla zbraní služební,“ uvedla mluvčí policie Irena Seifertová. Případ vyšetřovatelé s největší pravděpodobností odloží. Střelec je totiž po smrti, a tak nebude koho stíhat.

Na místě tragédie jsou stále květiny. S rodinou se pak v pondělí naposledy rozloučili jejich nejbližší. Pohřeb proběhl v pražském motolském krematoriu. Kolem katafalků byly položené věnce s dojemnými vzkazy.

Tagy: