Zvrhlík v Ostravě přepadával a okrádal ženy. Se znásilněním neuspěl, sám skončil zraněný

Velmi nebezpečného pachatele dopadli ostravští kriminalisté. Zadržený údajně napadl několik žen, které se pokusil znásilnit. Když se mu to nepodařilo, alespoň je oloupil. Hrozí mu deset let vězení.

Jako kdyby to měl pod kůží, dobře nacvičené. Tak, aby se mu ženy nedokázaly jen tak ubránit. „Ve všech případech si měl ženy nejdříve vyhlédnout, poté je pronásledovat a v nestřeženém okamžiku k nim zezadu přistoupit, zakrýt jim ústa a svalit je na zem,“ popsala pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Michalíková.

Narazil ale na ženy, které se dokázaly z jeho sevření vymanit. Dvě ho dokonce při jeho útoku dokázaly kousnout do ruky tak silně, že krvácel. Rány si teď může léčit za mřížemi, soud ho totiž poslal do vazby. Policisté aktuálně zjišťují, jestli muž netrpí nějakou sexuální deviací a zda se v minulosti neléčil. Nasvědčoval by tomu způsob napadení žen.

„Z výslechu obviněného vyplývá, že ženy chtěl opravdu znásilnit, naštěstí se všechny ubránily a k samotnému úplnému znásilnění nikdy nedošlo,“ doplnila mluvčí s tím, že v několika případech proto napadené alespoň oloupil. Policisté 28letého násilníka dopadli díky tomu, že se tři z nejméně pěti útoků odehrály těsně po sobě a ženy neváhaly a okamžitě kontaktovaly policii. Ta nasadila kynologa se služebním psem.

Pokus o znásilnění je velmi nepříjemná zkušenost, kterou by asi každá žena nejraději rychle vymazala z paměti, ale oběti útočníka udělaly dobře, že se obrátily na policii a navíc pachatele velmi dobře popsaly. Ten proto zřejmě brzy skončí před soudem, který mu kromě trestu vězení může uložit i sexuologické léčení.

Tagy: