Za 70 eur? Jděte do p*dele. Fanoušci Bayernu si postěžovali na ceny lístků v Plzni

Z Mnichova do Plzně jsou to jen zhruba tři hodiny cesty autem po dálnici. Přesto když začal zápas v Lize mistrů mezi Viktorií a Bayernem, zdálo se, že do západočeské metropole nedorazili takřka žádní příznivci fotbalového giganta s obrovskou fanouškovskou základnou. Po několika minutách se ale ve svém sektoru vynořili. Byl to protest kvůli ceně lístků.

Už v 10. minutě poslal Bayern do vedení Sadio Mané. Jakmile hvězdný Senegalec po bleskurychle provedené akci rozvlnil síť, rozhostilo se na plzeňském stadionu ticho. Žádná radost německých fanoušků, ačkoliv to mají na západ Čech blízko.

V té době je reprezentoval prakticky jen nápis na plexiskle oddělující sektor od hřiště. „70€ Fuck you!“ V rohu hřiště se nacházely pouze desítky lidí. Většině fandů Bayernu se nelíbilo, že museli za vstupenku na pro ně neatraktivního soupeře zaplatit v přepočtu přes 1 700 korun. A poslali Viktorii Plzeň, která stanovila cenovou hladinu, do patřičných končin.

Je to totiž strop toho, co regule evropského fotbalového orgánu UEFA na utkání Ligy mistrů pro hostující příznivce povolují.

Pak už se prostor určený pro hosty začal zaplňovat a při dalších třech gólech německých šampionů bylo o poznání hlasitěji. V průběhu utkání ale několikrát v protestu pokračovali formou pískotu.

Navzdory hrůzné úvodní pětačtyřicetiminutovce se ještě „červenomodří“ dokázali do zápasu s evropským gigantem vrátit a po trefách Adama Vlkanovy a Jana Klimenta se urodil výsledek 2:4.

Plzeň v nejlepší klubové soutěži světa nyní čeká výlet do Milána a skupinu uzavře doma proti Barceloně.

Tagy: