Absurdní značení bude mít ještě absurdnější dohru. Na pražské magistrále bude přechod

Jakýsi tajemný bíle vyšrafovaný zub se objevil na pražské magistrále, a to přímo proti Hlavnímu nádraží. Jde o dopravní značení, které je předzvěstí něčeho mnohem většího. U Hlavního nádraží by měl být totiž přechod.

Na první pohled bílý poloostrůvek zužující dopravu na pražské magistrále nechápete. Provoz nezpomalí, nikomu nepomáhá a je tu zjevně úplně navíc. Podle Technické správy komunikací ho vymysleli na magistrátu.

„Namaloval to náš zhotovitel na základě projektu, který schválil magistrát,“ vysvětlila mluvčí Technické správy Barbora Lišková. „Hned jsem nechal našimi dopravními inženýry prověřit, proč to tam vlastně vzniklo nebo proč se to tam namalovalo. A zatím se potvrdilo, že to nemá vliv na plynulost,“ uvedl k tomu náměstek pražského primátora Adam Scheinherr. Zdá se tedy, že jde o značení, které se ocitlo na silnici jaksi nedopatřením.

Jenže jak pražští řidiči vědí, podobné věci se na ulicích neobjevují pro nic za nic. Nenápadné značení je jen předzvěstí daleko rozsáhlejšího projektu. U Hlavního nádraží vznikne totiž přechod. „Kdyby to tady šlo přejít, tak je to dobrý, ale dá se jít podchodem, takže mi to přijde trochu zbytečný,“ zmínil jeden z Pražanů.

A to je právě ono. Na daném místě magistrálu překonat lze. Přímo pod ní je totiž odbavovací hala nádraží. I tak tu ale zebru namalují. Na magistrále bude ve vnitřním městě už desátá v pořadí a asi ne poslední. „Zřízení přechodu bude součástí rekonstrukce zastřešení nové odbavovací haly,“ podotkl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Výraznou proměnou má projít například parkoviště naproti hlavní budově nádraží, kam má budoucí přechod ústit. Nově tu vznikne klidová zóna a park. „Samotný přechod by měl vzniknout na konci roku 2024,“ sdělil Gavenda. A jsme zase u toho. Přechod se začne realizovat až v roce 2024, proč se tedy objevilo nové značení už nyní? „Nevím,“ přiznala mluvčí Technické správy komunikací.

Tagy: