Sport je otázkou srdce, politika názoru, říká rapper Rohony. Nechci s ní být spojován

Rapper Adam Rohony byl hostem pořadu Nový den na CNN Prima NEWS

Rapper Rohony nazpíval hymnu Sparty

„Nechci být spojován s politikou,“ řekl populární rapper Adam Rohony v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS. Reagoval tak na situaci, kdy si představitelé Mladé ODS vypůjčili jeho virální hlášku: „Zdravím, zdravím, dobré dopo“. Spojení se sportem je pro něj ale něco jiného, zejména pokud jde o fotbalovou Spartu.

Když na konci dubna představitelé Mladé ODS zahájili svůj příspěvek na sněmu populární hláškou, rapper se proti tomu ostře vymezil. „Je mi absolutně nepříjemný, že se tento pozdrav používá k nějaké politické agitaci,“ reagoval tehdy. „Nechtěl jsem být spojovaný s jakoukoliv politickou stranou. Myslím, že to k mé pozici umělce nepatří,“ vysvětlil nyní na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Začátek dvou legend. Příběh snímku, na kterém mladičký Messi chová nynějšího mistra Evropy

Naopak spojení se sportem, konkrétně s fotbalovou Spartou, pro kterou složil hymnu, si užívá. „To je otázka klubového srdce, politika je otázkou názoru a já nechci diktovat lidem, co mají dělat,“ vysvětlil v pořadu Nový den.

Jen za jeden den si jeho fotbalovou hymnu na platformě Spotify přehrálo 300 tisíc lidí, což je nový český rekord. Na YouTube má píseň už 2,5 milionu zhlédnutí. Chytlavá píseň se ve velkém rozezněla poté, co klub letos získal podruhé za sebou mistrovský titul. „Byl to pro mě obrovský zážitek, mám to pořád před očima. Setkal jsem se tam i se svým fotbalovým vzorem –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Tomášem Rosickým, takže to byl pěkný den,“ žertoval Rohony.

Takovou popularitu své hymny prý nepředpokládal. „Hlavně jsem nečekal, že ta píseň bude mít takový dosah i mimo Spartu,“ poznamenal Rohony a dodal, že mu od té doby chodí nabídky od fanoušků jiných klubů, aby něco podobného vymyslel i pro ně.

Nové album bude rozmanité

Nyní má ale jiné plány: ⁠⁠⁠nové album. „Mám ho už celé napsané, ale ještě není zhudebněné,“ nastínil rapper s tím, že postupuje velmi pomalu, protože si na něm chce nechat záležet. „Cítím, že je na mě trošku tlak ohledně toho, aby to bylo dobré, tak jsem z toho trošku nervózní,“ vysvětlil.

Nové album bude podle jeho slov „lehce vesnické a promíchané s rappem“. Z hostů se mohou posluchači těšit například na Bena Cristovaa. „Ještě jsem mluvil s panem Špalkem z Kabátů, spolupráci jsme oba nakloněni, tak uvidíme,“ uvedl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Siniaková musela s trofejí přes letištní kontrolu. Po Wimbledonu zmínila i vztah s Krejčíkovou

Tagy:
ODS sport rapper politika hudba zábava Sparta Adam Rohony