Adventní trhy v Olomouci: Řemeslné náměstíčko, vycházková trasa s vyhlídkami a punč

Na které české vánoční trhy se letos vydat? Zkuste ty v Olomouci. Čeká vás tam kromě stánků plných tradičních i netradičních dobrot také bohatý doprovodný program. Kdy se adventní trhy v Olomouci konají a jaká tam panují covidová opatření? To se dozvíte v našem přehledném článku.

I letos se návštěvníci Olomouce mohou v době adventu těšit na tradiční a velmi oblíbené adventní trhy. Ty se letos konají od 18. listopadu do 23. prosince. Otevřeno je denně od 10 do 20 hodin.

Podle pořadatelů bude kvůli covidu na místě méně stánků, než bývalo zvykem, ale ani tak v hanácké metropoli nepřijdete o spoustu krásných výrobků a chutných jídel nebo lahodné nápoje. Na návštěvníky čeká horký punč mnoha příchutí, grilované pochutiny, makrely pečené na dřevěném uhlí, halušky, trdelníky, speciality orientální kuchyně i jídla pro vegetariány a vegany. Ve stáncích jsou k mání výrobky z včelího vosku, adventní věnce, keramika, svíčky a další produkty. Na Dolním náměstí stojí řemeslné náměstíčko, kde najdete malované vánoční ozdoby a uvidíte při práci řezbáře a kováře.

Adventní trhy v Olomouci nabízejí letos novinku – vycházkovou trasu se třemi vyhlídkami, které najdete na Horním náměstí, na radniční věži a na obřím kole, které stojí na tržnici. Trhy také nabízejí promítání oblíbených českých filmů, například Jak dostat tatínka do polepšovny nebo Anděl páně. Veškeré informace o adventních trzích v Olomouci včetně podrobného výpisu programu na každý den najdete na oficiálních stránkách Vanocnitrhy.eu.

„Vánoční trhy v Olomouci také pomáhají potřebným. Pořadatelé letos vyčlenili tři stánky, kde se v adventním čase budou střídat charitativní organizace z Olomouce a okolí, kterým lidé mohou přispět na provoz nebo projekty. V programu je také benefiční koncert pro olomoucké vozíčkáře,“ uvádí web Vanocnitrhy.eu.

Cesta do Olomouce

Pokud pojedete do Olomouce autem z Prahy, cesta bude trvat tři hodiny. Cesta z Brna zabere hodinu. Informace o parkování v Olomouci naleznete zde.

Lístek na autobus z Prahy do Olomouce vyjde na zhruba 400 korun a cesta vám potrvá 3,5 hodiny. Jízdenka na vlak z Prahy do Olomouce stojí také zhruba 400 korun, nejrychlejší spoj jede 2,5 hodiny.

Covid vs. vánoční trhy

Koronavirus několik let hatil plány organizátorů různých akcí. Zdá se, že to nejhorší máme ale už za sebou. Nicméně vzhledem k nepředvídatelnosti situace raději sledujte informace na oficiálních webových stránkách ministerstva zdravotnictví.

Tagy: