Cestující napadl revizora boxerem. Už na mě vytáhli taky injekční stříkačku, popisuje muž

V Plzni byli napadeni dva revizoři během jednoho dne

Napadení revizoři

V Plzni napadli černí pasažéři během jediného dne hned dva revizory, proti jednomu z nich dokonce neplatící použil cestující zbraň.

K prvnímu incidentu došlo ráno na zastávce, když chtěl revizor vypsat pokutu dvěma mužům, kteří mu v trolejbusu číslo 11 nechtěli ukázat jízdenku. „Poté, co mi vzali zapisováky, mě napadli. V tu chvíli si jeden z mužů nasadil na ruku stříbrného boxera,“ popsal napadený revizor Jan.

Revizor se začal bránit, přičemž mu vypadla peněženka, ve které měl peníze za vybrané pokuty. „Celou dobu jsme se tahali, schytal jsem pár úderů loktem a pěstmi do hlavy,“ popsal Jan a dodal, že se nakonec ubránil. Největší obavu prý měl o telefon o peněženku.

Další případ se stal o devět hodin později na Anglickém nábřeží v Plzni. Revizor si všiml podezřelé dvojice, která jela tramvají směrem k Hlavnímu nádraží a několikrát z vozu vystoupila. Jeden z mužů začal utíkat a revizor se ho snažil zastavit. „On ho potom udeřil do obličeje, Naštěstí i přes zranění se podařilo muže do příjezdu policie zadržet,“ řekl mluvčí Plzeňských dopravních podniků René Vávro.

Kurzy sebeobrany pro revizory

Jako revizor pracuje Jan čtyři a půl roku. V září skončil s poraněním krční páteře v několikaměsíční neschopnosti poté, co ho napadl cestující. Za poslední tři roky se v Plzni řešilo 20 podobných případů. „Setkal jsem se noži, s teleskopickými obušky, pepřovými speji, boxery i s injekční stříkačkou, bohužel je toho docela dost,“ popsal Jan.

„Je vidět, že agresivita černých pasažérů neustále roste. Nejen fyzická, ale i slovní. I proto naši revozoři jedenkrát za dva roky chodí na kurzy sebeobrany,“ řekl Vávro. Jeden z revizorů zůstává v pracovní neschopnosti. Oba případy už řeší plzeňští policisté a po pasažérovi, který z místa utekl pátrají.

Tagy:
zranění zbraň boxer Plzeň Plzeňský kraj cestující MHD peněženka napadení trolejbus revizor černý pasažér revizoři injekční stříkačka Anglické nábřeží a.s. Anglické nábřeží