Agresivní pes na Českolipsku opět útočil. Dříve ženě ukousl ucho, teď napadl jejího manžela

Agresivní pes kousl Jiřího Enge do nohy

Agresivní pes na Českolipsku

Lidé v Žandově na Českolipsku se bojí agresivního psa, kterého podle nich jeho majitel nezvládá. Pes už před třemi lety ukousl kus ucha ženě, která se před ním snažila bránit svého mazlíčka. Teď napadl znovu stejného psa a pokousal pro změnu jejího manžela. Ještě před tím zaútočil i na malé dítě.

Podle obyvatel Žandova pes útočil o Velikonočním pondělí, kdy se s ním jeho údajně silně opilý majitel vracel domů z hospody. Nejprve na místním sídlišti podle zjištění policie zaútočil na malé dítě, osmiletému chlapci ale naštěstí nijak vážně neublížil. Pak muž se psem pokračoval domů, jenže v opilosti usnul před vlastním prahem, zatímco se kříženec honáckých psů pohyboval na volno.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Narkoman za bílého dne v Praze na ulici napadl seniorku. Pobyt ve městě měl přitom zakázaný

V tu chvíli se okolo vracel se svým bíglem z procházky Jiří Enge. „Viděl jsem toho pána, jak spí na chodníku, pes tam v tu chvíli nebyl. Ušel jsem pár kroků a najednou se objevil a pustil se do mého psa. Zakousl se mu do břicha a trhal. Já ho chytil za kožich na hřbetu a začal jsem ho pěstí mlátit do čenichu. On ho nakonec pustil, ale mě přitom kousnul do nohy. Naštěstí jsem měl vysokou botu, takže to nebylo tak vážné,“ popsal majitel napadeného psa pro CNN Prima NEWS.

V průběhu rvačky přiběhl na místo majitel útočícího psa, který své zvíře chytil a odtáhl opodál. Jenže pes se pustil i do něj. „Já jsem si vzal svého psa a šel jsem pryč, jen jsem mu vynadal, když jsem byl asi padesát metrů od nich, tak jsem slyšel: ‚Ty mě budeš kousat?‘ a už byli v sobě,“ popsal Jiří Enge.

Majitel agresivního psa nakonec skončil v nemocnici, podle místních měl vážně poraněnou ruku a údajně přišel i o kus nosu. „Na místě jsme měli pacienta se středně těžkým poraněním, kterého jsme odvezli do českolipské nemocnice,“ uvedl mluvčí libereckých záchranářů Michal Georgiev. „Nezlobte se na mě, ale dobře mu tak, to má za všechny, co ten pes pokousal,“ prohlásil Enge.

Otřesnou zkušenost s tímto agresivním psem má i jeho žena. Před třemi lety byla s jejich bíglem venku na procházce ona, když na něj zaútočil. Přišla při tom o kus ucha. „Žena se bíglovi snažila pomoci. Aby ho uchránila před roztrháním, zalehla ho. Před vážnějšími následky ji uchránila silná zimní bunda a teplé oblečení pod ní. Poranění ucha je ale bohužel ztrátové a tudíž jí zůstanou trvalé následky,“ sdělila tehdy mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Majitel psa skončil před soudem, ten ho potrestal podmínkou. Nové útoky psa opět řeší policie. Zabývá se jak napadením dítěte, tak i pokousáním majitele bígla. „Tyto události jsme kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití a také jako přestupek na ochranu zvířat před týráním, podle kterého musí majitel psa zajistit tak, aby nezranil zvíře jiného chovatele,“ uvedla Baláková.

Reportérovi CNN Prima NEWS se podařilo telefonicky kontaktovat majitele agresivního psa, který byl i týden po útoku v nemocnici. „Mrzí mě, co se stalo, byla to nešťastná náhoda, ti psi se nesnáší už dlouho, všechno zaplatím,“ řekl majitel psa.

Jeho zvíře skončilo v útulku, obyvatelé Žandova mají ale obavy, že se k majiteli opět vrátí. „Ten pes to udělal znovu, tak to bude i opakovat dál. My máme dvě děti a ty se kvůli němu bojí i na zahradu, určitě by mu ho měli vzít. On ho nezvládá,“ řekl obyvatel ulice, kde žije i majitel agresivního psa. Ten tvrdí, že si psa hodlá z útulku vyzvednout, do Žandova se prý ale už nevrátí. „Mám pro něj dohodnuté umístění, domů si ho nevezmu, to by mi taky mohli zapálit barák. Četl jsem ty reakce na internetu,“ prohlásil. Do osudu psa ale zřejmě promluví i úředníci, podle informací CNN Prima NEWS se inspektoři veterinární správy chystají dát podnět na jeho odebrání majiteli.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Sousedská palba ze vzduchovek: Mužům z Jablonce hrozí tři roky vězení, postřelili i strážníka

Tagy: