Policie varuje před podvodníky s okapy. Seniorku z Ostravy připravili o peníze na pohřeb

Policie varuje před podvodníky s okapy.

Policisté varují před podvodníky s okapy

Policisté varují, že se na Ostravsku, ale možná i v jiných částech Česka, pohybují podvodníci, kteří nabízejí levnou výměnu okapů. Hlavně senioři by se ale před nimi měli mít na pozoru, protože nepoctivci je nakonec po ledabyle odvedené práci připraví nátlakem o všechny peníze. Žena z Ostravy takto přišla o 55 tisíc korun, které si šetřila na pohřeb.

Podvodníci mají dodávku a v ní pár nekvalitních okapů. Objíždějí domy, v nichž bydlí osamělí senioři, které pak doslova donutí, aby si nechali okapy vyměnit. „Já říkám ne, že nechci nic spravit. ‚Ale jo, my vám to uděláme, bez faktury, to nebude stát moc peněz‘,“ popsala svoji zkušenost pro CNN Prima NEWS seniorka z Ostravy.

ČTĚTE TAKÉ: Matkovražda na Chrudimsku. Ženu z Boru u Skutče měl zabít její syn. Policisté ho zadrželi

Nedokázala se vzepřít, a tak si nechala vyměnit tři metry okapů. Myslela, že ji to bude stát nanejvýš tři tisíce korun. Jenže v nestřeženém okamžiku podvodníci stačili vyměnit většinu okapů a konečná suma ženě vyrazila dech.

„Spočítal to na 82 tisíc. Řekla jsem, že nemám žádné peníze. ‚Nevykládejte, že nemáte, tak mi dejte 55 tisíc‘. Řekla jsem mu, že nemám. Tak na mě v té chodbičce začal řvát,“ uvedla seniorka.

Žena prý několik let odkládala každou korunu, přeplatky za plyn i za vodu. Peníze si šetřila na pohřeb. Teď nemá nic. „Byla jsem v šoku. Nevím, co se se mnou stalo.“

Pachatelé mohou být z Rumunska

„Operativním šetřením se podařilo zjistit, že v dodávce se měly pohybovat osoby rumunské národnosti. Poškozených by mělo být mnohem více, proto vás žádáme, abyste se případně obrátili na linku 158,“ řekla k případu mluvčí ostravské policie Eva Michalíková.

Kriminalisté zjistili, že podobný případ, kdy podvodníci nabízeli výměnu okapů, se odehrál i v sousedním kraji. Senioři by podle nich měli dávat dobrý pozor, koho si pustí na svůj pozemek, protože pak už není cesty zpět a podvodníci zahájí hrubý nátlak. Osaměle žijící člověk se jim pak sám jen těžko ubrání.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na mimozemského gurua má vazby severočeská starostka. Vůdce sekty vyzýval ženy i k incestu

Tagy: