Agresivní staford děsí pražské Řepy, útočí na lidi i psy. Vběhli mu do tlamy, hájí se majitel

Agresivní pes pokousal čtyři jiné.

Agresivní pes

Čtyři pokousaní psi a jeden člověk. To má mít už podle obyvatel pražských Řep na svědomí agresivní stafordširský teriér. I když útoky trvají déle než čtyři roky, majitelům zatím psa nikdo neodebral. A sousedé se marně domáhají i finanční kompenzace.

Pro majitele psů bývají procházky s jejich miláčky příjemným odpočinkem. Obyvatelé Řep to ale mají jinak. Místo relaxu se o své psy bojí. Obětí agresivního psa se nedávno stala malá čivava. Jeho majitelé to ale nijak neřeší. „Měla jsem psa na vodítku u nohy. Chytil ho za zadní část a mával s ním jak s hadrovou panenkou. Ta paní jen koukala. Já byla celá od krve. Ona pak zašla do výtahu a neřekla vůbec nic,“ popsala děsivý útok majitelka čivavy Michaela Tománková.

Podle rozhodnutí soudu měla majitelka agresivního psa uhradit výlohy za veterináře. Ani to jí prý nezajímalo. „Řekla mi, že nic nedostaneme,“ sdělila Tománková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Motorkář rozdupal zadní sklo auta, ve kterém seděly děti. Jejich matka si útok nenechala líbit

Podobné zkušenosti má víc pejskařů. „Ten pes mi skočil na ruku. Asi šel po mém psovi. Ucítila jsem hroznou bolest. Volala jsem na něj, že mě jeho pes napadl. Ani se neotočil,“ uvedla majitelka psa Věra. Policie případ vyhodnotila jako přestupek a předala na městský úřad. „Za měsíc mi napsali, že s tím nemohou nic dělat, že si nepřebírá poštu,“ uvedla Věra.

Další senior zaplatil za obranu svého psa dokonce vlastním zdravím. „Najednou jsem slyšel svištění navíjecího vodítka. Pak nás strhl oba dva na zem. Pak už jsem cítil jen bolest v ruce,“ uvedl Václav Jelínek, kterému pes poranil malíček tak, že o něj skoro přišel. I tento případ skončil u soudu. Majitel dostal roční podmínku a povinnost vyplatit odškodné a výlohy za veterináře. To se ale nestalo. „Proč bych měl něco platit. To nebyla moje vina. Ti psi běží mému psovi přímo do tlamy,“ hájil se.

Podle poškozených za útoky nemůže pes, ale právě jeho majitel. „Používá ho jako zbraň. Řekne: ,Trhej!‘ A ten pes poslechne,“ uvedla Tománková. „To není pravda. Vy věříte jim, protože já jsem špinavej Ukrajinec,“ řekl majitel. Případ začalo řešit i vedení městské části. Starostka Řep se sešla s veterinární správou. Společně chtějí najít řešení, jak psa majiteli odebrat.

Tagy: