Agresorka popsala bitku v Ústí: Nadávala mi, že šlapu s Němci, tak jsem ji zmlátila

Agresorkou, která v neděli v Ústí nad Labem brutálně napadla svou údajně nejlepší kamarádku, má být patnáctiletá Rozálie. Na videu, které se šíří po sociálních sítích, několikrát kopla ležící dívku do hlavy, nohou a břicha. „Zasloužila si to,“ hájila se útočnice, o kterou se nyní zajímá policie.

„Byla to moje nejlepší kamarádka a začala mi nadávat, že šlapu s Němcema. Tak jsem ji začala mlátit. Zasloužila si to,“ popsala podle webu iDnes.cz patnáctiletá dívka, která o dva roky starší dívce uštědřila mnoho kopanců do hlavy, břicha a nohou. „Nikdy jsem se neporvala, vyprovokovala mě,“ tvrdila. Při napadení jí prý nezpůsobila žádné zranění. „To nebyly těžké údery, to bylo jen tak zlehka, žádné zranění neměla, byla v pořádku,“ řekla útočnice pro CNN Prima NEWS. Svého činu prý „trochu lituje“, ale trvá na tom, že si to dívka zasloužila.

Podle jejích kamarádů se incident mohl odehrát už dřív. „Chtěla ji zbít před týdnem,“ sdělil jeden z nich. „Ona má teď nastoupit do dětského domova, nechodila do školy, měla absenci,“ uvedl další.

Upozorňujeme, že video obsahuje brutální záběry:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Završení děsivého případu týraných dětí. Pár je zneužíval, nutil jíst mýdlo a opařoval vodou

Brutálnímu útoku, který trval více než sedm minut, přihlíželo několik lidí. Ti si celé dění navíc zaznamenávali na video. „Dal jsem telefon kamarádce, aby to natočila. A chvíli jsem čekal, co se bude dít. Nejprve si jenom nadávaly, pak ji strčila a začala ji kopat,“ popsal patnáctiletý spolužák agresorky. Poté se prý rozhodl zakročit. „Odstrčil jsem ji, ale pokračovala. Pustil jsem se do ní podruhé, nepřemýšlel jsem, jestli mě může zmlátit také,“ uvedl chlapec.

Obyvatelé ústecké čtvrti Krásné Březno jsou prý zvyklí, že se občas někdo popere. Tak brutální útok ale nepamatují. „Občas se tu s klukama porveme. Ale vždycky si pak podáme ruku. Tohle se tady nikdy neděje,“ popsal dvanáctiletý chlapec, bratranec zbité dívky.

Poté, co se video začalo šířit po sociálních sítích, se o případ začala zajímat také Policie ČR. Ta po napadené dívce dokonce vyhlásila pátrání, protože nikdo nevěděl, kde se nachází a v jakém je stavu. „Děkujeme veřejnosti za pomoc v pátrání po oběti útoku. Na základě poznatků se policistům podařilo v nočních hodinách dívku vypátrat a převést na vyšetření do nemocnice,“ uvedli policisté na Twitteru.

Policisté mají útočnici již ztotožněnou. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví,“ uvedla mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Tagy:
Twitter Ústecký kraj krimi Ústí nad Labem děti napadení Policie České republiky Krásné Březno