Bizon mě dohnal a nabral na rohy. Žena natočila okamžiky, které mohly být její poslední

Američanku napadl bizon

Američanku napadl bizon

Natočila okamžiky, které mohly být v jejím životě ty poslední. Američanka na mobilní telefon zaznamenala, jak na ni zaútočil bizon, když procházela národním parkem v Texasu. Video pak umístila na sociální sítě a slaví s ním velký úspěch.

Video začíná idylicky, parkem se prochází tři bizoni a žena za kamerou je prosí, ať pokračují dál. Ukázka ale končí až hororově. Naštěstí, blízké setkání se zdatným samcem má dobrý konec. Rebeca Clarková přežila. „Utíkala jsem a on mě doběhl a nabral na rohy. Pak mě převrátil a doslova odhodil do křoví,“ popsala útok Clarková.

Rozhodla se šířit osvětu

Tam Rebecca čekala 50 minut na pomoc. V nemocnici strávila šest dní, ale bude v pořádku. „Mohla to být páteř, mohl mi poranit vnitřní orgány, ale vlastně mi jen poranil kůži na zádech,“ sdělila Clarková.

Američanka to vzala sportovně a rozhodla se šířit osvětu. Na videích na TikToku nyní upozorňuje, jak se v přítomnosti až tunových velikánů chovat.

Vzdálenost od bizonů by měla být nejméně 30 metrů. A i když se vám nechce se prodírat houštím, je rozhodně lepší se vrátit. Všichni totiž nemusí mít takové štěstí jako Rebecca. V Yellowstonském národním parku zaútočil bizon na člověka letos už třikrát. A může i zabít. Chyba je ale většinou na straně lidí, jsou prostě u zvířat až moc blízko.

Tagy: