Doga se vytrhla majitelce: Zakousla čivavu a převrhla kočárek. Dítě mělo vypadnout na ulici

Doga měla zakousnout čivavu a převrátit kočárek s dítětem.

Doga zabila čivavu

Případem zabití čivavy argentinskou dogou se zabývají plzeňští policisté. Během útoku psa dokonce vypadlo čtyřměsíční dítě z kočárku. Podle starosty obce a místních obyvatel nešlo o první takový případ.

Dennyho si paní Krejčíková pořídila, když mu byly tři roky. Předchozí majitel ho týral. Pejska považovala za člena rodiny, přišla o něj před několika dny. Incident se odehrál v neděli v podvečer v Zahradní ulici v Dýšině. Argentinská doga měla čivavu napadnout. Oba psi přitom byli na vodítku.

„Paní neudržela vodítko, vytrhnul se jí pes z ruky a vlítnul mezi mě a kočárek, ve kterém jsem měl malého. Psa okamžitě zakousnul. Sáhl jsem po kočáru, který už v tu chvíli byl na zemi a malý byl vykutálený venku na silnici,“ vylíčil majitel čivavy Martin Krejčík.

Majitelka dogy celou situaci popisuje trochu jinak. „Můj pes ten kočárek nepřevrátil. A najednou ta čivava ležela na druhé straně ulice mrtvá. Což nechápu, jak se mohlo stát. Ať zemřela na infarkt, nebo ho můj pes někde zakousl, je mi to líto,“ uvedla.

Podle námi oslovených místních starší žena psa prý nezvládá a někteří se obávají dalšího útoku. „Bohužel už jedno napadení tu bylo na jaře,“ přiznal starosta Dýšiny Jaroslav Egrmajer (Život pro obec).

Věc už každopádně řeší policie. „Případem se zabýváme, věc řešíme v rovině přestupku,“ potvrdila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

„Co se týká majitelky toho psa, bojím se, že žádná náprava nebude. Slyšeli jsme, že den po útoku stejná trasa, stejné vodítko,“ prohlásila Tereza Krejčíková.

„Škrťák už nosí. Na košík ho samozřejmě musím naučit, ale učím ho a doufám, že to bude zvládat. Jestli s ním vyrazím po vsi, tak jen v hodinách, kdy všichni spí, ale většinou s ním jezdím do lesa,“ odporovala majitelka dogy.

Do řešení problému už se vložil i místní obecní úřad, podle starosty má ale svázané ruce, a tak věc řeší s majitelkou pouze domluvou.

Tagy: