Farmář našel polomrtvou krajtu. Z tlamy jí koukala kozí kopýtka, plaza neslo sedm lidí

Skoro šestimetrového hada muselo nést sedm mužů.

Anakondu našli polomrtvou

Farmář v Malajsii našel polomrtvou krajtu mřížkovanou, která přecenila své schopnosti – pozřela totiž sousto, které bylo nad její síly. Z tlamy jí koukala jen kozí kopýtka. Obrovského plaza s kořistí v útrobách muselo nést sedm lidí. Kořist se sice zachránit nepovedlo, hada ovšem ano.

Podle amerického webu Newsweek hada objevil farmář, který nemohl najít svou kozu. Ochráncům přírody oznámil, že z ohrady pro zvířata slyšel hlasitý zvuk. Byl zaskočen, když v ní objevil téměř šestimetrovou a osmdesátikilovou krajtu. Had kvůli svému nafouklému žaludku nemohl prostor opustit. „Krajta musela být opravdu hladová, když zavítala do zalidněné oblasti,“ sdělil šéf záchranářů Bakhtiar Selamat.

Populace krajty mřížkované je v Malajsii podle dostupných informací dlouhodobě na stabilní úrovni, a to i přes rozsáhlé lovení hadů kvůli jejich kůži. Mezinárodní svaz ochrany přírody dokonce ve svém seznamu ohrožených druhů tyto plazy zařadil do kategorie „zvířata s nejmenším znepokojením“.

Krajta mřížkovaná je jedním z nejdelších druhů hadů na světě, často dosahuje délky přes šest metrů. Rekordní plaz měřil dokonce necelých deset metrů. Nejtěžší krajta v zajetí vážila obdivuhodných 158 kilogramů.

Tagy: