Americký komiks o české hře Kingdom Come? V CNN Prima Gaming přiblížíme, jak dílo vznikalo

Česká hra Kingdom Come: Deliverance od tuzemského studia Warhorse vyšla před pět lety.

CNN Prima Gaming (22)

Česká hra Kingdom Come: Deliverance měla letos hned několik důvodů k radosti. Oslavila pátý rok od vydání, dočkala se velkolepého koncertu v O2 universu a v neposlední řadě dostala i komiks. Jeho autory jsou ovšem američtí tvůrci, což ve výsledku znamenalo několik změn a kompromisů při překladu. I o tom je aktuální díl herního pořadu CNN Prima Gaming, který můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo zde na webu cnnprima.cz. Reprízy pak běží každou sobotu ve 22:40.

Každá povedená hra se dočká svého vlastního komiksu. Nejinak tomu bylo i u populární akce Kingdom Come: Deliverance, odehrávající se v předvečer husitských válek v českých luzích a hájích. Poměrně kuriózně ovšem komiks nevznikal na domácí půdě, nýbrž na druhé straně Atlantiku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Buchty, pivko a Míša David. V CNN Prima Gaming si představíme „simulátor českého vidláka“

Jak štábu pořadu CNN Prima Gaming prozradil zkušený překladatel komiksů Filip Drlík, bez jazykových kompromisů se komiks neobešel. V rozhovoru se dotkl nejen celkového zpracování díla, ale také překladatelského procesu.

V druhém tematickém okně zamíříme opět do českého esportu. Tentokrát se moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele nezaměří na tuzemské turnaje, ale na „registr hráčů“. Česká esportová asociace se totiž pustila do sčítání všech lidí v České republice, kteří holdují hraní, ať už svátečně, či profesionálně. O důvodech, proč se nyní sčítají hráči, prozradil v pořadu CNN Prima Gaming předseda asociace Lukáš Pleskot.

Tip na hru potěší především milovníky „mlátiček“. Vychází totiž dlouho očekávaný titul Street Fighter 6. Ve srovnání s předchozími díly přinese několik nových bojovníků, speciální schopnosti či prostředí. Duely virtuálních pěstí se mohou hráči účastnit jak na jednom gauči, tak i po internetu. Kultovní série je na herním trhu už více než 35 let, o popularitě žánru akčních bojovek tak není pochyb.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40. Předchozí odvysílaný díl můžete zhlédnout níže:

Tagy: