Americký školák se převléká za Ceasara či piráta, aby zpestřil distanční výuku

Kostýmy při distanční výuce

Americký středoškolák zpestřuje online výuku spolužákům i učitelům

Možná i z vlastní zkušenosti víte, že distanční výuka děti jen málokdy opravdu zaujme. Nejspíš to platí všude, kde ji teď žáci a studenti zažívají. Americký středoškolák Logan Houghtelling se rozhodl školu přes internet zpestřit sobě, svým spolužákům a vlastně i učitelům. Daří se mu to.

O tom, že distanční výuka může vypadat všelijak, koluje na internetu celá řada důkazů. Nezřídka vyčerpává pedagogy i rodiče, samotní žáci při ní mají často velký problém se soustředit.

Zatímco pro některé je problém vůbec kvůli učivu zapnout počítač, kalifornský středoškolák Logan si vymyslel způsob, jak při vzdělávání na dálku pobavit sebe i své spolužáky. Fantom opery, Pirát z Karibiku nebo třeba Julius Caesar. To jsou jen některé z podob, které na sebe bere při virtuálních hodinách.

„Velmi mě rozesmutnilo, že škola teď musí probíhat přes internet,“ popsal Logan. „Říkal jsem si, že to samé musí cítit i hodně dalších dětí. Proto mě napadlo, že se budu oblékat do různých kostýmů, abych nám všem trochu zlepšil náladu,“ doplnil.

Se svými převleky měl americký mladík okamžitý úspěch. Netrvalo tak dlouho a do příprav na výuku zapojil i své rodiče. „Můj manžel je hasič. Takže jsme ho donutili, aby přinesl domů svou uniformu,“ říká Loganova matka Meredith Christensenová-Houghtellingová.

Logan prý chce svým přístupem inspirovat ostatní, aby i v nelehké době brali věci s nadhledem. „Musíme myslet pozitivně. Ne všechno je tak strašné, jak to vypadá,“ ujistil.

Tagy: