Trump u soudu překvapil skleslostí. Divadlo se povedlo, hodnotí experti zahájení procesu

Bývalý americký prezident Donald Trump před soudem překvapil svým chováním, uvedl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS amerikanista Jakub Lepš. „Nebyly tam kamery, ale byli tam fotografové. Víme, že se choval poměrně seriózně až sklesle,“ řekl.

Zahájení soudního procesu s Donaldem Trumpem proběhlo podle očekávání, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS amerikanista Jakub Lepš. „Co se čekalo, že proběhne, proběhlo. Byl obviněn z celé řady potenciálních zločinů s relativně malou trestní sazbou,“ upřesnil.

Překvapilo ho nicméně chování bývalého prezidenta Spojených států. „Možná se čekalo, že by se u soudu mohl chovat trošku víc ‚trumpovsky‘,“ řekl amerikanista s tím, že Trump byl u soudu seriózní a působil až sklesle. Kamery nebyly u procesu přítomny, na místě byli pouze fotografové. „Nechtěl, aby tam ty kamery byly, protože se bál, jak by mohl reagovat,“ uvedl Lepš.

ČTĚTE TAKÉ: Jsem nevinný, prohlásil Trump před soudem. Exprezident čelí obžalobě z 34 trestných činů

S tím souhlasí i bývalý ministr zahraničí Cyril Svoboda. „Choval se přiměřeně. I soud se k němu choval přiměřeně, nepřišel v klepetech. Teď je na vrcholu a má velkou podporu. Divadlo se povedlo,“ doplnil.

Minulý týden byl Trump obviněn v trestní kauze. A to jako vůbec první exprezident Spojených států. Obvinění pramení z kauzy „plateb za mlčení“ dvou žen, které tvrdí, že měly s Trumpem v minulosti nemanželský poměr. Trump čelí podezření, že platby sám financoval, načež transakce zamaskoval jako „právní výdaje“.

Tagy: