Anita o tragédii u Strekova: Vytáhli jsme maličkého z auta. Sestru oživovali, rodiče byli mrtví

Tragická nehoda na Slovensku si vyžádala život tří lidí, včetně těhotné ženy.

Tragická nehoda u Strekova

Anita se ocitla na místě tragické nehody mezi Pribetou a Strekovem dřív, než dorazila záchranka a policie. Spolu s dalším svědkem vytahovali ze zdemolovaného auta ročního chlapce Timonka. První okamžiky po tragické nehodě popsala pro slovenský deník Nový Čas. Rodiče ročního batolete –⁠ sedmatřicetiletý Marek a jednatřicetiletá Eva zahynuli, nepřežila ani Sofia, chlapcova osmiletá sestra.

„Nehodu jsem přímo neviděla, dorazili jsme až po ní. Už tam někteří lidé pomáhali. Jeden pán vytáhl maličkého z auta a plačícího mi ho podával. Ještě tam nebyly ani sanitky. Malého jsem stále držela v rukou, jeho rodiče byli mrtví,“ zavzpomínala s pláčem žena pro deník Nový Čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie u Strekova. Těhotná oběť hrůzostrašné nehody učila prvňáčky, škola truchlí

Po chvíli přijeli podle Anity záchranáři, kteří se snažili resuscitovat i chlapcovu sestru: „Maličkou oživovali, ale nepodařilo se jim to. Byl to hrozný pohled, na který nikdy nezapomenu. Záchranářka prohlédla i malého, ten byl naštěstí v pořádku, byl jen poškrábaný na nožičce a hlavičce.“

Na maličkého Timonka v životě nezapomene. „V takových chvílích si člověk uvědomí, jaké drobnosti řeší v běžném životě. Když se stane něco takového, život se obrátí vzhůru nohama. Já jen doufám, že toho maličkého si vezmou rodinní příslušníci, bude je potřebovat,“ dodala.

Její přání by snad mělo být vyslyšeno. Mluvčí nemocnice v Nových zámcích Karol Hajnovič uvedl, že  by si chlapce měli s největší pravděpodobností převzít prarodiče. „Už ho i navštívila nejbližší rodina,“ sdělil pro Nový Čas.

Auto mladé rodiny z dosud neznámých příčin přejelo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím vozem, jehož posádka si z kolize odnesla pouze lehká zranění. Zda srážku zapříčinil technický stav vozidla, indispozice řidiče, chvilková nepozornost, únava či jiné nevysvětlitelné okolnosti, se stále prošetřuje.

Tagy: