Aplikace Messenger se propojuje s Instagramem. Na řadě je i WhatsApp

Aplikace Messenger se propojuje s Instagramem.

Facebook propojuje službu Messenger s aplikací Instagram

Americká internetová společnost Facebook propojuje svou komunikační službu Messenger s aplikací pro sdílení fotografií Instagram. Uživatelé těchto dvou aplikací si tak budou moci vzájemně posílat zprávy, přestože budou mít nainstalovanou pouze jednu z nich, píše server CNBC. Společnost neuvedla, kdy bude stejná funkce k dispozici i pro WhatsApp. Zmíněné aplikace čeká i technické vylepšení.

Možnost uživatelů Instagramu a Messengeru vzájemně si posílat zprávy nebo si volat přes videochat je v současné době testována na vybraných trzích a v příštích měsících se celosvětově rozšíří. Funkčnost začal Facebook zkoušet letos v létě.

Podle šéfa společnosti Marka Zuckerberga je konečným cílem propojení služeb Instagram, Messenger a WhatsApp. Facebook koupil Instagram v roce 2012 za miliardu dolarů. V roce 2016 pak zaplatil 16 miliard dolarů za převzetí aplikace WhatsApp pro bezplatné posílání vzkazů a telefonování, připomíná CNBC.

„Messenger používá více než miliarda lidí,“ uvedla firma Facebook důvod, proč jej propojuje s Instagramem. Tento krok by mohl v nadcházejících letech upevnit dominanci Facebooku. Společnost neuvedla, kdy bude stejná funkce k dispozici i pro WhatsApp.

Kromě toho, že si Instagram a Messenger budou moci navzájem sdílet obsah, získají také některá vylepšení. Uživatelé, kteří se přihlásí k novému prostředí, mohou posílat videosmyčky vytvořené pomocí „boomerangu“, což je nyní možné jen na Instagramu, selfie samolepky a společně sledovat IGTV nebo Facebook Watch. Dále jim bude na těchto platformách fungovat nový režim „Vanish Mode“, ve kterém zprávy automaticky zmizí poté, co se zobrazí.

Tagy: