Horší než předpověď meteorologů. Sněhová bouře udeřila na severovýchod USA, dva lidé zemřeli

Od pátku se severovýchod Spojených států potýká se sněhovou bouří. Ta je dokonce ještě horší, než meteorologové předpovídali. V Buffalu a okolí napadlo až 170 centimetrů sněhu. Úřady pak informovaly také o první oběti.

Na záběrech, které kolují sociálními sítěmi, je vidět, kolik sněhu napadlo v Buffalu a okolí za necelé dva dny. Místy až 170 cm. A dalších 20 má ještě připadnout. Bílou záplavu zvládá jen ta nejsilnější technika. Dostat se z domu nebo najít auto a pak ho vyhrabat stojí hodně sil. Dva lidi to dokonce stálo život. „Bohužel musíme oznámit úmrtí dvou mužů, kteří zemřeli na srdeční infarkt při odklízení těžkého sněhu,“ uvedl pro CNN úředník okresu Erie Mark Poloncarz.

V severozápadní oblasti státu New York platí nouzový stav. Doprava je paralyzována, ale auta stejně nesmějí vyjíždět s výjimkou vozů údržby silnic a záchranného systému. Odklízet sníh je boj s větrnými mlýny. „Odhrnete ten sníh, přijedete sem za hodinu a je to úplně stejné jako před tím,“ vysvětloval marnou snahu řidič sněžného pluhu.

Kolaps před Dnem díkůvzdání

Množství sněhu je šok také pro turisty, kteří se na severovýchod USA vydali. „Přiletěli jsme od Niagarských vodopádů jedním z posledních letů, který nebyl zrušen. U Niagárů to bylo v pohodě, ale tady je to úplně neuvěřitelné,“ kroutil hlavou Todd Anderson.

Omezený provoz, zrušené lety a auta uvízlá na silnicích. To vše komplikuje život lidem, kteří se chtěli vydat na cesty pár dní před příštím víkendem, kdy se slaví Den díkůvzdání. Bouře ale už slábne a přesouvá se směrem na sever.

Tagy: