Audi je teď levnější než Škodovka. Může za to nová zvýhodněná výbava Perfection

Audi začalo na českém trhu nabízet modely Q5, Q5 Sportback a A4 Avant v nové zvýhodněné specifikaci Perfection. Ta německá auta obléká do sportovně šitého kabátku a dopřává jim bohatou výbavu za rozumnou cenu. Například prémiové rodinné kombi díky tomu koupíte levněji než Škodu Superb.

Výrobce elektroniky Samsung vydává jednou za čas speciální edici svých produktů s označením FE, která uživatelům přináší nejpoužívanější funkce za zvýhodněnou cenu. Proč to zmiňujeme v rubrice, která se zabývá automobilovým průmyslem? Jelikož německá značka učinila podobný krok a oblíbené modely osadila edicí Perfection, jež nabízí výkonný naftový motor, atraktivní design a bohatou výbavu za nižší cenovku.

K TÉMATU: Rozporům s vládou navzdory: Alfa Romeo vnáší do svých vozů ještě více Itálie

„Rozšířením nabídky limitované edice Perfection o modely Audi Q5 a Audi Q5 Sportback můžeme našim zákazníkům nabídnout za mimořádně výhodných podmínek již třetí modelovou řadu z našeho širokého produktového portfolia. Stejně jako v závěru loňského roku úspěšně uvedené edice Audi A4 Perfection a Audi A5 Perfection kombinuje i Q5 Perfection vytříbený sportovní styl s praktickými vlastnostmi a prémiovou sofistikovaností,“ říká Marcel Archleb, vedoucí divize Audi společnosti Porsche Česká republika.

Solidní motor a slušivý kabát

V případě oblíbeného rodinného SUV mohou lidé díky novému balíčku postavenému podle uživatelských preferencí ušetřit až 232 tisíc korun. Auta s přívlastkem Perfection totiž vycházejí ze sportovně laděné verze S Line, obsahuje paket Gravity s třízónovou automatickou klimatizací, Matrix LED světlomety, adaptivním tempomatem i sledováním mrtvého úhlu. Zároveň přihazuje balíček Sport Edition se specifickými designovými doplňky v černé či magnéziové šedé barvě včetně větších 19" litých kol a metalického lakování. To znamená, že ke koncovému zákazníkovi přijede vůz, kterému nic nechybí a ještě mu to sluší.

Je tu ale malý háček, který pro někoho může, ale nemusí být na obtíž. Akční výbava se u Audi Q5 nabízí pouze ve spojení se silnějším naftovým dvoulitrovým motorem 40 TDI quattro o výkonu 150 kW. Pod kapotou tak nemůžete mít o trochu úspornější čtyřválec s označením 35 TDI ani žádnou z benzínových či elektrifikovaných pohonných jednotek. Na druhou stranu je vybraný diesel s pohonem všech kol dostatečně dynamický a stále náramně hospodárný. Jde tak o zlatou střední cestu průřezem nabídky. A na kolik Audi Q5 Perfection vyjde? Se vším, co jsme vyjmenovali, se prodává za 1 269 900 korun. To znamená, že je o 166 tisíc levnější než základní specifikace.

Stejná akce se samozřejmě vztahuje i na stylovou variantu Q5 Sportback. I zde platí, že SUV kupé má v útrobách motorizaci 40 TDI quattro a startuje na částce 1 354 900 Kč. Je tedy o skoro 100 tisíc dražší, nicméně pokud si vedle sebe postavíme provedení S Line a Perfection, zjistíme, že cena je o 232 tisíc korun nižší ve prospěch akční výbavy.

Levnější než Škoda Superb

Za připomenutí stojí i Audi A4 Avant, která se též nadále prodává ve zvýhodněné verzi. S dvoulitrovým turbodieselem o výkonu 150 kW a točivým momentem rovných 400 Nm vyjde na 1 141 900 korun. Samozřejmostí je pohon všech kol i sedmistupňový automat S tronic. Výbava Perfection zde rozšiřuje standard úrovně S Line o metalický lak i pakety Gravity a Competition Plus se specifickými sportovními a designovými prvky. Součástí je tak například střešní RS spoiler, difuzor v černé lesklé barvě, koncovky výfuků v tmavém chromu či devatenáctipalcová litá kola v antracitové barvě.

Zároveň je výhodnější o téměř dvě stě tisíc korun, což znamená, že se svou cenovkou dostala pod novou Škodu Superb se srovnatelným pohonem a výbavou. Avšak s případným objednáváním neváhejte, jelikož Audi Q5 i A4 Avant Perfection zmizí z nabídky již koncem června.

Tagy: