Hrozivý omyl šoféra autobusu. Po nárazu do mostu na Hané je jeho kabina na šrot

Nehoda autobusu v Ivanovicích na Hané

Autobus se zasekl pod mostem

Zájezdový autobus z Litvy, ve kterém cestovalo 44 lidí, v neděli havaroval na Vyškovsku. Jeho řidič narazil v Ivanovicích na Hané do mostní konstrukce, po které vede železniční trať spojující Přerov s Brnem. Podle Správy železnic by neměl být most nijak staticky narušený, i přesto po něm vlaky jezdí sníženou rychlostí. Při hrozivě vypadající nehodě se naštěstí nikdo nezranil.

Nehoda se stala v neděli krátce po desáté hodině v centru Ivanovic na Hané. Řidič zřejmě zabloudil. Podle informací CNN Prima NEWS se s cestujícími vracel z exkurze z Prahy do Litvy a z nedaleké dálnice sjel do Ivanovic.

„Nešly otevřít dveře, protože autobus byl bez vzduchu. Na paní, která seděla na přední sedačce, spadla police i s televizí,“ popsal svědek události. „Na místě jsme zjistili, že se autobus nevešel pod železniční most, vyslali jsme tři hasičské jednotky. Ačkoliv to vizuálně nevypadá, obešla se událost bez zranění a nemuseli jsme nikoho vyprošťovat,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje Jaroslav Mikoška. Hasiči následně zajišťovali vyproštění a odtah autobusu, aby mohla být zprovozněna silnice.

Tagy:
nehoda nehoda autobusu most autobus Jihomoravský kraj CNN Prima NEWS Hasičský záchranný sbor Ivanovice na Hané Jaroslav Mikoška Ivanovice okres Vyškov