Automobilové klenoty opět zazáří na výstavě v Praze. Senzací přehlídky bude vzácný Talbot

Kombinace travnaté přírodní plochy golfového hřiště s nablýskanými luxusními historickými vozidly. Dne 29. dubna se v Galerii Golf Hostivař v Praze opět představí ten nejlepší výběr vzácných historických osobních automobilů. První dva ročníky pražské akce se setkaly s velkým úspěchem jak ze strany vystavovatelů, tak návštěvníků. CNN Prima NEWS je mediálním partnerem třetího ročníku.

„Jedná se o unikátní příležitost vidět na jednom místě opravdu mimořádné automobily, mezi nimiž jsou i stroje, které představují světovou extra třídu a obstojí v jakékoli zahraniční konkurenci. Nemusíte nutně cestovat na prestižní světové přehlídky do Kalifornie, Goodwoodu nebo k italskému jezeru Como. Zajděte poslední dubnovou sobotu do pražské Hostivaře, kde uvidíte automobilové klenoty, které mohou účastníkům světových Concours d'Elegance směle konkurovat,“ uvedl zakladatel a zároveň ředitel přehlídky Jiří Martinka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Omezení rychlosti v Praze je na stole. Přibydou i cyklopruhy, slibuje primátor Svoboda

Výstavy se zúčastní desítky špičkových historických vozidel, která jsou odborníky pečlivě vybrána ze všech obdržených přihlášek. Do přehlídky jsou nominovány jen ty exponáty, které splní nejpřísnější kritéria kvality, originality a unikátnosti. Již samotná účast na akci je tedy známkou vysoké kvality každého přijatého automobilu.

Vystavená vozidla bude následně v rámci soutěže elegance (Concours d'Elegance) hodnotit odborná porota a vítězná vozidla pak získají v přibližně deseti kategoriích prestižní ocenění. Tradičně bude také vyhlášen celkový vítěz přehlídky.

V rámci veřejné ankety může každý návštěvník akce dát svůj hlas exponátu, který se mu nejvíce líbil. Senzací výstavy bude prezentace velmi vzácného vozu Talbot Lago T26GS, který posbíral už několik titulů na světových soutěžích elegance, a získal dokonce jednu z hlavních cen přehlídky na Pebble Beach v roce 2018, kde vyhrál kategorii poválečných cestovních aut a v celkovém hodnocení napříč všemi kategoriemi skončil mezi nejlepší trojicí.

Tagy: