Babiš a jeho syn je smutný příběh. Používat to v kampani je pomyslné dno, říká Hamáček

Jan Hamáček

PARTIE Terezie Tománkové 5.9.2021

Do voleb do Poslanecké sněmovny zbývá pět týdnů. Nervozita mezi kandidujícími subjekty stoupá. Sociálním demokratům jde o přežití v nejvyšší politice, lidovci mají vládní ambice. Do hry v posledním týdnu zasáhl incident mezi premiérem Babišem a jeho synem. „Pro mě je vztah mezi otcem a synem smutný příběh. Tématem kampaně má být situace za deset let,“ řekl Jan Hamáček (ČSSD) v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS.

„Používat to v kampani je pomyslné dno. Do jejich vztahu nevidím ale očividně je hodně složitý,“ řekl Jan Hamáček. O tom by kampaně podle něho být neměly. „Tématem má být situace za deset let. Jestli má pan premiér složitý vztah se svým synem, to je jeho věc. Na Větruši ale určitě nebyli na polévce náhodou,“ řekl předseda ČSSD.

„Je chybou od začátku, že Andrej Babiš svého syna zatáhl do kauzy Čapí hnízdo,“ doplnil šéf lidovců Marian Jurečka. Připomněl ale, že nejde o jediný případ, který se táhne roky. „Spravedlnost je tu pomalá, vezměme si jen případ Studénka. Je ale divné, že pan Šaroch to teprve poslední den vrací,“ dodal Jurečka.

Až do roztrhání těla

Jan Hamáček se rovněž vyjádřil k účasti ČSSD ve vládě s hnutím ANO. Řekl, že díky sociální demokracii se ANO drží více vlevo. „Donutili jsme kolegy z hnutí ANO souhlasit s věcmi, které se jim příliš nelíbily. Pokud zmizí levicová kotva a ANO najde jiného partnera, tak úplně klidně začne všechny věci, co jsme prosadili rušit. A ta koketerie s ODS je tam evidentní,“ řekl Jan Hamáček. Ministr vnitra zmínil, že ANO nikdy nechtělo zavádět školné a najednou ho má v programu.

V posledním týdnu rovněž zaujalo, že koalice Spolu „ukradla“ jedno z hesel hnutí ANO „až do roztrhání těla“. „Máme kvalitní lidi v týmu. Když jsme zjistili, že doména není zaregistrovaná, tak jsme si ji zaregistrovali,“ vysvětlil Marian Jurečka. Šéf lidovců nicméně připustil, že nejde o hlavní kampaň Spolu. Koalice prý chtěla kampaň pouze odlehčit a ukázat, co všechno Andrej Babiš nasliboval a nesplnil.

Tagy: