Babiš: Až se nám podaří virus porazit, čeká nás nejlepší období v historii země

Andrej Babiš

Rozhovor z Národní třídy s Andrejem Babišem

Premiér Andrej Babiš (ANO) věří, že až se podaří porazit koronavirus, čeká Česko nejlepší období v historii země. Prohlásil to ve svém poselství občanům k připomínce oslav 17. listopadu. Premiér nesdělil, jak ke svému závěru dospěl. Řada politiků, ekonomů i sociologů totiž naopak varuje před tím, že se země řítí do krize, která je způsobena právě Babišovou vládou a občany naopak čekají těžké časy.

„Věřím, že až se nám podaří virus porazit, čeká nás nejlepší období v historii naší země,“ prohlásil ve svém poselství premiér Andrej Babiš.

Jak celý sváteční den nejen na Národní třídě probíhá, můžete sledovat v on-line přenosu na CNN Prima NEWS.

Občany zároveň požádal, aby zavzpomínali především z domova. Důvodem je aktuální pandemie koronaviru a výzva vlády, aby se lidé neshromažďovali.

Je 17. listopad a já mám pro vás dnes jen jeden krátký vzkaz 🇨🇿

Posted by Andrej Babiš on Tuesday, November 17, 2020

„Je chvíle, kdy se naše země musí spojit, přes všechny politické spory a rozdílné názory. Ještě nikdy jsme neměli každý z nás takovou zodpovědnost za celý národ,“ prohlásil premiér.

Sám na pražské Národní třídě položil květiny před osmou hodinou ranní společně s ministryní financí Alenou Schillerovou.

„31 let je pozitivních, vše se změnilo. Ti, kteří to nezažili, si možná neumí představit, jak to bylo předtím. I pandemii zvládneme a musíme se semknout. Je důležité, abychom to zvládli před Vánoci. Je tady velká budoucnost pro naši zemi. Perspektiva je skvělá,“ řekl premiér.

Státním svátkem 17. listopadu si Česko připomíná nejen sametovou revoluci z roku 1989, ale i Mezinárodní den studentstva, který souvisí s událostmi z listopadu 1939 a s bojem studentů proti nacistické okupaci v tehdejším protektorátu Čechy a Morava.

Tagy: