Exkluzivně: Babiše v pátek propustili z IKEM. Na vyšetření ale budu chodit dál, řekl

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) v rohovoru přiblížil, kvůli čemu byl hospitalizován v IKEM..

Andreje Babiše propustili z nemocnice

Bývalý premiér a šéf hnutí ANO byl v pátek propuštěn z Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM), kde byl od minulého týdne hospitalizován. Informace potvrdil redakci CNN Prima NEWS s tím, že bude stále docházet na vyšetření. Zároveň poděkoval za péči zdravotníků.

„Dnes mě pustili z nemocnice, ale ještě budu chodit na další vyšetření. V nejbližších týdnech hospitalizace už ale není nutná. Péče v IKEMu byla skvělá, příjemné sestřičky, kompetentní doktoři. Všichni byli moc příjemní. Děkuju všem, co mi psali, za podporu a přání. Moc děkuji,“ napsal Babiš CNN Prima NEWS.

Vážení přátelé, dnes mě po týdnu pustili z Ikemu. Čekají mě ještě další vyšetření, v nejbližších týdnech už ale není...

Posted by Andrej Babiš on Friday, March 18, 2022

Následně v rozhovoru doplnil, že příčinu, kvůli které musel být od pátku hospitalizován, lékaři dosud nezjistili. „Ve vyšetřeních budou ještě pokračovat, ale jsem rád, že se to obešlo bez operace, jak to na začátku hrozilo,“ svěřil se bývalý premiér.

Důvodem jeho týdenní hospitalizace měla být i neprůchodnost střev. „Hrozilo, že pokud by se neuvolnilo, tak by střevo mohlo prasknout. Naštěstí to dopadlo dobře bez operace, ale ještě budu chodit na vyšetření, aby se to zjistilo, co bylo příčinou,“ zopakoval.

V pátek dodal, že se před propuštěním těšil i na obyčejný rohlík s máslem. „Na dietě budu zřejmě dlouho,“ uzavřel. V nemocnice byl Babiš hospitalizován od minulého pátku, kdy podle svých slov na téměř minutu ztratil vědomí.

Vážení přátelé, všechny vás zdravím z IKEMu, kde jsem od pátku hospitalizován. Moc děkuju za vaše nesčetná přání zdraví...

Posted by Andrej Babiš on Sunday, March 13, 2022

„V pátek po obědě, kdy jsem měl velký hlad a hltal rychle jídlo, se mi udělalo velice špatně, měl jsem ,synkopu', což je slovo, které jsem slyšel v nemocnici poprvé. Znamená ztrátu vědomí. Trvala necelou minutu, kolegové mi naštěstí poskytli první pomoc a ve 13:26 zavolali záchranku, která mě odvezla do IKEMu,“ napsal na Facebook Babiš.

Tagy: