Babiš pálí do Bartoše: Jste zrádce národa, políbil jste prsten šéfovi europarlamentu

Andrej Babiš

Ostrá přestřelka mezi premiérem a šéfem Pirátů

Ivan Bartoš (Piráti) je zrádce českého národa. V pořadu Česko hledá premiéra na CNN Prima NEWS to řekl premiér Andrej Babiš, který se v předvolební superdebatě představil se šéfem koaliace PirSTAN, Petrem Fialou (Spolu) a Tomiem Okamurou (SPD).

Hosté nedělní superdebaty se pohádali o Evropské unii a kauze Pandora Papers, ve které mezinárodní novináři odkryli, že premiér Babiš přes daňové ráje kupoval zámek na francouzské riviéře a další nemovitosti.

Babiš se výpadům ostatních bránil, svůj vztek pak namířil na šéfa Pirátů. „Vy jste normální zrádce českého národa,“ řekl premiér s tím, že se Bartoš podle něj paktuje s Evropskou unií, čímž žene Česko do záhuby. Babiš sám se údajně snaží proti daňovým rájům bojovat. „Políbil jste prsten šéfovi Evropského parlamentu,“ dodal premiér.

Bartoš se posléze začal bránit. „Sám pan David Sassoli, předseda Evropského parlamentu vám poslal dopis, že je nepřípustné, abyste vyhrožoval poslancům,“ kontroval v pořadu Česko hledá premiéra.

Šéf Pirátů také kritizoval premiéra, že občanům Česka dopřál předvolební „dárečky“. „Zrušit superhrubou mzdu bylo špatné rozhodnutí. Také například přibylo poslancům 70 tisíc, které jsme nechtěli. Chtěli jsme raději podpořit nízkopříjmové rodiny,“ připomněl Bartoš.

Celý záznam superdebaty Česko hledá premiéra:

Tagy: