Babiš dostal pokutu za natáčení videa na D1. Udal mě řidič kamionu, stěžuje si expremiér

Premiér Andrej Babiš po jednání v Lánech

Pokuta pro Babiše

Bývalý premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš dostal pokutu za jízdu na dálnici D1, při které natáčel video a nevěnoval se tak plně řízení. Babiš prozradil, že musel zaplatit asi 1500 korun. „Udal mě řidič kamionu,“ dodal.

Babišův přestupek nejprve prověřovali policisté. Bývalý premiér se totiž 3. října 2021 při jízdě na dálnici D1 nevěnoval plně řízení, protože natáčel video. Ve snímku komentoval rekonstrukci dálnice a opakovaně se díval do svých podkladů.

Dneska ráno jsem vzal auto a jel projet fungl novou D1 👍

Dneska ráno jsem vzal auto a jel projet fungl novou D1 👍

Posted by Andrej Babiš on Sunday, October 3, 2021

Babiš se dostavil na policii k podání vysvětlení a řekl, že se zaviněním přestupku nesouhlasí. Policisté pak případ postoupili Městskému úřadu Říčany. Ten udělil šéfovi hnutí ANO pokutu.

„Řidiči Ing. A. B. byl udělen správní trest (konkrétně pokuta, která byla uhrazena) a věc je pravomocně ukončená,“ sdělil webu Novinky.cz úřad v Říčanech.

Udal mě řidič kamionu

Bývalý premiér si ale na svém tvrzení trvá. „Věnoval jsem se řízení. Jel jsem pomalu, předběhlo mě asi dvacet aut. Udal mě řidič kamionu. Byl jsem na policii v Jesenici, kde jsem podával vysvětlení. Ti to poslali někam do Říčan a tamní úřad mi oznámil, že jsem spáchal nějaký čin, nevím jaký,“ uvedl Babiš.

„Dostal jsem pokutu asi 1500, kterou jsem samozřejmě zaplatil,“ dodal předseda hnutí ANO.

Tagy: